22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

AKP'de aday başvuruları başladı

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı'nda belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuruları kabul edilmeye başlandı.

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, partisinin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Dağdelen, adaylık müracaatlarının başladığını bildirerek adayların nasıl belirleneceğine ilişkin bilgiler verdi

Partinin seçime hazırlandığını söyleyen Dağdelen, "Kongrelerimizi yaptık. Pazar günü tamamladık. Türkiye genelinde kongreler yüzde 97 oranında yapıldı. En ufak bir burukluk yok çok şükür. Kırıkkale'de sadece Sulakyurt ve Merkez İlçe Başkanlarımız değişti. El ele, omuz omuza çalışarak partimizi yerelde de tekrar iktidar yapacağız" dedi.

Dağdelen, "Yerel seçimler için adaylık müracaatları 10 Kasım itibariyle başladı. Müracaatları alıyoruz. Aday adaylarımız müracaat edebilirler. 10 Ocak'ta da istifalar başlayacak. Adaylar için bir kurul ve komisyon oluşturulacak. Adayları bu komisyon ile belirleyeceğiz. Hızlı bir şekilde tespit edilip belirlenecek adaylarımız. Müracaatları nasıl alacağımıza dair bir toplantı yaptık ve kriterleri belirledik. İlde bir komisyon kurulup süreç yürüyecek. Başkanlarımızın performansları ortada. Durumlarını
değerlendireceğiz. Yüzümüzü ak ettiler. Hepsine teşekkür ediyoruz. Bu seçimde de yine başarılı olacağımıza inanıyorum. Ocak'ta tüm adaylar belli olur" diye devam etti.

İl belediye başkanlığı konusunda da bilgiler veren Nuh Dağdelen, Belediye Başkanı Veli Korkmaz'a destek açıklamasında bulundu. Dağdelen, "İl Belediye Başkanımızın performansı ortada. İyi belediyecilik yaptı hakikaten. Hizmetlerini görüyorsunuz, saymakla bitmiyor. Hepsi somut şeyler. Üstelik ismi gayrı hukuki ve ahlaki bir duruma hiç düşmedi. Başkanımız Sayın Kokmaz'dır. Onunla devam edeceğiz. Zaten Başbakanımız da buradaki mitingde kendisine açık destek verdi" şeklinde konuştu.

Dağdelen, belediye başkan adaylarının belirlenmesi konusunda bazı kriterleri olacağını da ifade ederek, "Öncelikli kriter, ilçe başkanlarının görüşü ve raporudur. Bu çok önemli. Sonra bir komisyon oluşturacağız. Bu komisyondan çıkacak karar da önemli. Komisyon raporu Genel Merkez'e sunulacak ve Genel Merkez adayları belirleyecek. Ben de genel bir rapor hazırlayıp Genel Merkez'e verdim" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 14:22:14
Güncelleme :13 Kasım 2008 Perşembe 14:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?