21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

AKP'den TSO'ya ziyaret

AK PARTİ KIRIKKALE İL YÖNETİMİ TSO'YU ZİYARET ETTİ

AK Parti Kırıkkale İl Yönetimi, Ticaret ve Sanayi Odası'nı (KTSO) ziyaret etti. İl Başkanı Zühtü Aksal ve ekibini KTSO Başkanı Cemalettin Akdoğan ile birlikte ağırlayan KTSO Meclis Başkanı Ekrem Gök, Kırıkkale'de büyük bir yatırımcı sıkıntısı yaşandığına dikkat çekerek, "Öncelikle bu sorun ortadan kalkmalı" dedi.

Ziyaret organizasyonunu uzun zamandır gerçekleştirmek istediklerini fakat zaman bulamadıklarını ifade eden AK Parti İl Başkanı Zühtü Aksal, KTSO'nun Kırıkkale'yi bilgi ve tecrübelerle en iyi yere getirmeye çalıştıklarından emin olduklarını söyledi. İl yönetimi olarak 2 projeleri olduğunu açıklayan Aksal, birincisinin ili kalkındırmak, ikincisinin ise iş adamı yetiştirmek olduğunu bildirdi. Aksal, "Kırıkkaleli 3 duvar 1 kepenk anlayışıyla esnaflık yaptı. Ama bunu artık değiştirmenin zamanı geldi" şeklinde konuştu.

İl yönetiminde ve sivil toplum örgütleri ile ortak akıl çerçevesinde birlikte hareket edilerek Kırıkkale'yi kalkındırmayı hedeflediklerini söyleyen Aksal, "AK Parti İl Başkanlığı olarak her zaman esnafın ve yatırımcının yanında olduk. Şehrimiz için yapılacak her türlü yatırım ve projelerde genel merkez nezdinde yapılması gereken ne varsa biz yapmaya hazırız. Sorunları ve sıkıntıları oraya ileterek ve çözüm önerileri sunarak hükümetin de desteğini alıp şehrimizi kalkındırmalıyız" diye konuştu.

Kırıkkale'de dükkancılık mantığının doğru olmadığının vatandaşlarca ve esnafça benimsenmediğine dikkat çeken KTSO Meclis Başkanı Ekrem Gök ise, "Şu anda Kırıkkale esnafı en iyi günlerini yaşıyor" görüşünü dile getirdi.

Uzun zamandır Başbakanlık Yatırım Ajansı ile görüştüklerini ifade eden Gök, montaj sanayi ve petrokimya üzerine arazi tespiti yapıldığını dile getirdi. İl yönetiminden hükümetin temsilcisi olarak bu projeye destek çıkmalarını isteyen Gök, "Kırıkkale'de en az 3 bin kişinin çalışabileceği işletmeler yapılırsa, Kırıkkale en zengin şehir olur" ifadelerini kullandı.

Vilayetleri tıkayan iki önemli unsur olduğunu belirten KTSO Başkanı Cemalettin Akdoğan da, şunları söyledi:

"Bu iki unsurdan birisi bürokrasinin çok olması ikincisi ise yatırımcıların gelmemesi. Ne kadar bürokrasi engeli ortadan kalkarsa o kadar ilimiz açısından önemli yatırımlar olur. Bir yatırımcıya gel bir yatırım yap dediğin zaman, çıkarı olmadığı müddetçe risk alıp yatırım yapmıyor. Parasını sıfır risksiz olan faize yatırıyor. Ama yatırımcıyı tatmin edecek projeler üretilirse o zaman bu şehre yatırım yapılabilir."

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 12:17:02
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 16:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?