21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

AKP'li Şahin Kırıkkale'de

AK PARTİ GENEL MERKEZ KADIN KOLLARI BAŞKANI ŞAHİN KIRIKKALE'DE

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, "Kadınlar siyasetin nesnesi değil öznesidir, kadınlar siyasetin merkezindedir" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin bir dizi ziyaretler için Kırıkkale'ye geldi. AK Partili kadınlar tarafından çiçeklerle karşılanan Şahin, il binasında toplantı yaptı. Toplantıya İl Başkanı Zühtü Aksal ve Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kadın Kolları Başkanı Özlem Yiğit Zengin ve partili kadınlar katıldı.

Kadının demokratikleşmenin, yaşadığı toplumdaki kalkınmanın öncüsü olduğunu dile getiren Şahin, bir hareket uzun soluklu, sürdürülebilir, iz bırakabilir ve dünya siyasi tarihinde farkını ortaya bir hareket olacaksa içerisinde kadın olması gerektiğini belirterek, "Sayın Başbakanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde teşkilatın içinde kadının yerinin ne kadar olduğunu gördü ve bunu sürekli bize söyledi. 'Kale içten fetih edilir' dedi. Bizde, kadınların içinde olmadığı bir hareketin çok daha kısa soluklu ve çok daha sıkıntılı bir hareket olacağı kanaatiyle böyle bir çalışmayla yola başladık" diye konuştu.

Kadına ulaşıldığında aileye, çocuklara ve erkeğe ulaşıldığını anlatan Şahin, "Biz bu gün 2010'dayız. Her noktada, ekonomiden, iç politikadan, dış politikadan, ülkemizin geldiği her noktada, arkamıza dönüp baktığımızda bir başarı hikayemiz var. Sayın Başbakanımızın 'kadına karşı ayrımcılık, ırkçılıktan beterdir' anlayışıyla yola çıktığımızda, kadınlar bu harekatın nesnesi değil öznesidir, siyasetin merkezindedir. Biz kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, belediyelerimizle güçlü bir aileyiz. 2011'de de kadınlar olarak güçlü bir şekilde yeniden çıkacağız" şeklinde konuştu.

2010 yılını eğitim yılı ilan ettiklerini dile getiren Şahin, "Siyaset sahada yapılıyor ve teşkilatlar noktasında bu işin takibini yapabilmemiz için ve bu işin birebir hem pozitif hem de eksik taraflarını görebilmemiz için gelip yerinde incelemeler yapmamız, aldığımız bilgileri Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı'nda değerlendirip zayıf olan taraflarımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Bu amaçla bütün Türkiye'yi dolaşıyoruz ve Haziran ayı sonunda Türkiye'deki 81 ilimizi bu şekilde tamamlamış olacağız" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Şahin, önümüzdeki süreçte partisi tarafından yapılması planlanan çalışmalar hakkında partili kadınlara bilgiler verdi.

AK PARTİ GENEL MERKEZ KADIN KOLLARI BAŞKANI ŞAHİN KIRIKKALE'DE
AK PARTİ GENEL MERKEZ KADIN KOLLARI BAŞKANI ŞAHİN KIRIKKALE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 14:07:01
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 14:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?