21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Amatör sporlar masaya yatırıldı

Kırıkkale'de amatör spor kulüplerinin yaşadığı sorunlar masaya yatırıldı.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner başkanlığında yapılan toplantıya Kırakkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü (GSİM) Lale Öztürk, İl Genel Sekreteri Atanur Aydın, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali İhsan Yağmur, Futbol İl Temsilcisi Battal Sarıca spor kulüplerinin temsilcileri katıldı.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale'de kent bilinci oluşturmaya gayret ettiklerini söyledi. Kırıkkale'de mevcut öğrenci sayısının belli olduğunu dile getiren Vali Hakan Yusuf Güner, "Bir kentte spor kulüpleri ve okullardaki spor kulüpleri var olacaktır. Bunlar olmazsa belli bir sinerjiyi gerçekleştirmemiz çok zor. Şehit aileleri, gaziler, Türkiye ve dünya şampiyonları konusunda çok duyarlıyım. Onları bana mutlaka ulaştırın. Onlar Kırıkkale'yi temsil ediyorlar. Bu tür Türkiye ve dünya

şampiyonlarımızın bende özel bir yerleri vardır. Biz her zaman yanınızdayız. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak sesimizi her kese duyurabiliriz" dedi.

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise 2006 yılında 14, 2007 yılında 18, 2008 yılında 26 Türkiye Şampiyonası'nı Kırıkkale'de yapıldığını hatırlatarak "Şampiyonalar nedeniyle 20 bin civarında sporcu Kırıkkale'ye geldi. Keskin ilçesine spor salonu yaptırdık. Ancak sporcuların dışında igi gösteren olmadı. Bizlerde Keskin'deki salonu Badminton Federasyonuna verdik" diye konuştu.

Kırıkkale'nin sağlıkta ve sporda öne çıkması gerektiğini vurgulayan Başkan Korkmaz, 5 yılda birçok bölgesel ve uluslararası yarışmalara ev sahipliği yaparak kentin ismini duyurduklarını ancak düzenlenen şampiyonalarda salonların boş kaldığına dikkat çekti.

Yeterli düzeyde konaklama alt yapısı bulunmadığı için şampiyonaları Kırıkkale'de yapamadıklarını vurgulayan Başkan Korkmaz, kente yeni konaklama tesislerin yapılması içi çağrıda bulundu. Stadyumda yaşanan ruhsat sorunun çözülmesi için ruhsatını el birliği ile çözmeye çalıştıklarını anlatan Korkmaz, "30 hektarlık alanımızı 23 Ekim 2009'da askıdan indiriyoruz ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze tahsis ediyoruz. Semt sahaları yapacağız. Şu anda 5 tane semt sahamız hazır. 1 milyon TL yatırım yaptık.

Belediye olarak amatör spor branşlarımıza her türlü desteği veririm. Geçmiş de okullarımıza spor malzemelerini belediye olarak biz karşılamıştık" ifadelerini kullandı.

Futbol İl Temsilcisi Battal Sarıca ise saha yapılması için Kırıkkale Belediyesi'nden yer temini konusunda talepte bundu.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ali İhsan Yağmur ise, "Başpınar Kapalı Spor Salonu'nun yanında bulunan boş arsanın saha yapılmasını talep ediyoruz. Çünkü Başpınar Merkeze çok yakın. İlçe sahalarımız çok berbat bir durumdadır. Soyunma odalarına futbolcularımız zor giriyor. GSİM tarafından soyunma odalarının acilen yapılması gerekiyor. Bahşılı ve Yahşihan sahalarının soyunma odalarında ciddi derecede sıkıntılar var. Delice'de bulunan sahamız ise adeta kum havuzu gibi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 14:16:01
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 16:22:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?