21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

ANAP ve DP liderleri Kırıkkale'de

Birleşme kararı alan Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Anavatan Partisi 10. Olağan Kongresi'nde Kırıkkale'de bir araya geldi.

Kırıkkale Kültür Merkezi'nde düzenlenen Anavatan Partisi 10. Olağan Kongresi'ne Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un yanı sıra il başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Seçimlere tek aday olarak giren Tekin Delice tekrar il başkanı seçildi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Uzun, yaptığı konuşmada, "Burada olanlar sadece kimlikleriyle burada değiller. Bizim aynı zamanda vicdan ve kader birliğimiz var. Buradaki hiç kimse 'Ben varım, sen varsın' demiyor. Hepimiz 'Biz varız' diyoruz. Hükümet gelsin açılım nasıl yapılır buradan öğrensin. Türkiye'nin gerçek ihtiyacı olan bütünleşme açılımıdır. Türk halkını iktidara taşıyacak olan bu iftar sonrasındaki kişilerdir. Hükümet sürekli Kıbrıs, Ermeni, AB ve Kürt açılımları üretiyor" şeklinde konuştu.

Açılım yapmanın samimiyet gerektirdiğini ifade eden Uzun, "Biz de ülkenin sorunları havada kalsın istemeyiz. Ama açılım yapmak bir ustalık, bir samimiyet gerektirir. Mevcut iktidar ise sadece laf üretiyor. Bunların yapmak istedikleri ülkenin gerçek sorunlarını gizlemektir. Dikkatleri başka yere çekmek istiyorlar. Bugün işsizliği yüzde 8'lerden yüzde 16'lara çıkaranlar, hala 'Cambaza bak' oynuyor, hala efeleniyorlar. Millet 'açım' diyor, bunlar 'açılım' diyorlar. Açılım yalandır, yalan. Bunlar hiç gitmeyeceğim sanıyorlar. Japonya'da 54 yıllık liberal parti iktidarı, işsizlik oranını 4,3'ten 5,2'ye çıkardığı için koltuğundan oldu. 7 yıllık iktidarın lafı mı olur. Hükümet ille de açılım yapacaksa 'işsizlik' açılımı yapsın. Bütün bunlar Türkiye'nin güçlü bir merkez sağa ihtiyacı olduğunu gösteriyor. İşte bu bekleneni şimdi biz gerçekleştiriyoruz" dedi.

Türkiye'nin geldiği son durum hakkında değerlendirmeler yapan Başkan Uzun, "Son bir yılda Türkiye'deki işsiz sayısı 1 milyon arttı. Bu azımsanacak bir şey değil. Gerçekleri gören gözlerle bakan kişiler için acı ve ibret verici bir tablo. Esnafımız kurtardığı günü kar sayıyor. Bu ülkede borcu olmayan biri kaldı mı? Bu bir vicdansızlık tablosudur. Bu tablodan çıkış imkanı var. Türkiye'nin bu tablodan çıkışı için yeterli kaynağımız var. Ama önemli olan bu kaynakları doğru kullanabilmektir. Hükümet 7 milyar dolara füze alma kararı aldı. Bu füzeler ne için alınacak. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Büyük bir vicdan mücadelesine ihtiyacımız var. İnsanlarımızın bu hükümetten kurtulmaya ihtiyacı var. Bu üslupta bizde var. O üslup Anavatan Partisi ve Demokrat Parti'nin birleşmesidir" diye konuştu.

"TÜRKİYE BİZE İHTİYAÇ DUYUYOR"

DP Genel Başkanı Cindoruk ise, "Gözlerimizdeki heyecan bunun ne kadar doğru olduğunu ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. 26 yıl önce adımız Demokrat Parti'ydi. Şimdi yine Demokrat Parti olacak. Ama bu kez yeniçağın gereklerini yerine getiren, halkın istek ve sorunlarına cevap veren yeni bir yüzümüz olacak. Türkiye bize ihtiyaç duyuyor. Türkiye'nin siyasi üslubunu değiştirdiler. Böyle bir üslubu Türkiye nasıl taşıyacak. Herkes kendi borusunu öttürmeye çalışıyor. Bir kavgadır gidiyor. Kimse yarın ne yapacağını konuşmuyor. Oysa yarın ne yapılacağının konuşulması gerekiyor. Ülkemizde bir iktidar boşluğu var. Biz bu boşluğu doldurmaya talibiz" şeklinde konuştu.

"Günde 83 kuruş zam alan memurun meselesini bilmeyen iktidar nasıl açılım yapacak" diyen Cindoruk, "Her gün bir açılım yapan hükümet, aynı zamanda vatandaşını azarlayarak ülkeyi küçük düşürüyor. Türkiye'nin bölünmesi lafı ilk kez bunlar zamanında ortaya çıktı. Ama kimsenin kuşkusu olmasın toprak bütünlüğümüz önce Allah'ın, sonra bizim güvencemiz altındadır. Bunu yapmak isteyen yarı deliler de bunu biliyorlar. Bu basiretsiz iktidar halkına her gün yeni sorunlarla geliyor. Ama iktidar dediğimiz sorun yapmaz, sorun çözer. Hükümetin başı ne zaman bulacakta halkın sorunlarını çözecek. Bakanlar dünyanın bir yerinde, kendileri diğer yerinde. Dünyayı dört dönüyorlar. Bunların gezmekten mesele çözmeye vakitleri yok. İnanın bana bu iktidarın sonu geldi. Biz Japonya'daki gibi 54 yıl beklemeyeceğiz. 2011 seçimlerinde iktidar havuz suyunda boğulacak" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2009 Çarşamba 08:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?