21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Anız yangını korkuttu

Kırıkkale merkeze bağlı Ahılı köyünde kırsal alanda çıkan anız yangını rüzgarın etkisi ile bir çiftliğe sıçradı. Çiftlik içerisinde bulunan meyve ağaçlarının bir kısmı yandı.

Edinilen bilgiye göre, yangın Ahılı köyündeki Çenger mevkiinde meydana geldi. Çıkan yangında yaklaşık 20 dönüm arazide bulunan anız tamamen yandı. Rüzgarın etkisi ile hızla ilerleyen yangın daha sonra bir çiftliğe sıçradı. Çiftlik içerisinde bulunan hurda kamyon lastiklerinin tutuşmasıyla kuvvetlenen yangın, olay yerine gelen Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Ekipleri tarafından güçlükle kontrol altına alınabildi.

Bu arada rüzgarın etkisiyle çiftlikte bulunan eve sıçrayan yangın yakında bulunan vatandaşlar ve bir itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda söndürüldü.
Yangın hakkında İHA muhabirine bilgi veren Yaşar Köksal isimli vatandaş, her şeyin bir anda olduğunu söyledi.

Köksal, "Biz kendi bahçemizde çalışıyorduk. Bir anda dumanlar yükseldi. Hemen itfaiyeyi aradık. Ekipler gelene kadar yangına kendimizce müdahale etmeye çalıştık. Çok şükür kimseye bir şey olmadan yangın söndürüldü. Sadece burada bulunan 20 dönümlük arazideki anızlar ve çiftlikte bulunan birkaç meyve ağacı ile eski kamyon lastikleri yandı. Lastiklerden çıkan dumanlar bu mevkide bulunan tüm ev sahiplerini korkuttu" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 17:50:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?