22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Araç muayene istasyonlarına tepki!

Araç muayene istasyonlarının özelleştirilmesinden sonra Kırıkkale'de araçlarını muayene ettirmek isteyen vatandaşlar mevcut istasyonların ihtiyaca cevap veremediğini ileri sürerek istasyonların sayısının artırılması istedi.

Araçlarını muayene ettirmek isteyen sürücüler, istasyon önünde uzun kuyruklar oluştururken, saatlerce sırada bekleyen sürücüler araç farlarını ölçen cihazın bozulmasıyla araçlarını muayene ettiremeyince servis yetkilileri ile uzun süre tartıştı.
Araç muayene istasyonlarına tepkilerini belirten vatandaşlar, muayenelerin adeta işkenceye dönüştüğünü iddia ettiler.

Araçlarını muayene ettirmek isteyen vatandaşlar erken saatlerden itibaren istasyon önünde uzun kuyruklar oluştururken far muayenesinde kullanılan cihaz bozulunca kuyruk uzadı. Durumu öğrenmek isteyen vatandaşlara cevap veren görevliler, cihazın Fransa'dan geldiğini, cihazın gelmesinin ardından muayeneye devam edeceklerini belirttiler.

Araç sahipleri, "Bizler sabahın erken saatlerinden itibaren aracımızı muayene ettirmek için sıraya girdik. Öğrendiğimiz kadarıyla cihaz arızalanmış. Yetkililer bize cihazın parçasının Fransa'dan geleceğini cihaz tamir edildikten sonra muayeneye başlayacağını söylediler. Bu durumda biz aracımızı muayene ettiremiyoruz" dedi.
Araç sahiplerinden Ramazan Sevinç ise 3 gündür muayene için gidip geldiğini ve muayene yaptıramadığını belirterek, "Biz şimdi muayenemizi yaptıramadık. Şimdi biz bir emniyet uygulamasında çevrilsek ceza yiyeceğiz. Cezayı da mecburen ödeyeceğiz. Bazı arkadaşlarımız muayene için Keskin'e gitmiş. Orada da 30'dan fazla araç alınmadığı için muayene yaptıramamış. Bizler muayene parasını dahi zor denkleyen insanlarız. Yılbaşında muayene ücretlerine zam gelecek. O zaman ne olacak bu durum? Bir an evvel Kırıkkale'de istasyon sayısı artırılmalı. Kırıkkale Milletvekillerimizden ve yetkililerimizden konuya çözüm bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 17:16:57
Güncelleme :28 Aralık 2008 Pazar 17:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?