22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Arap kızlarına Türk gelinliği

Türkiye'nin 81 vilayetine gelinlik üreten Kırıkkaleli bir gelinlik firması, bu sefer de Suudi Arabistan, Kuveyt ve Suriye'ye gelinlik ihracatı yapacak.

Gelinlik konusunda görüşme yapmak için Kırıkkale'ye gelen Arap işadamı Safag Alinizi, Meryemce Moda Evi stilisti Ertuğrul Süngü ve Şirket Müdürü Sezai Süngü ile görüştü. Yapılan görüşmeler sonunda Kırıkkale'den Arap ülkelerine gelinlik ihracat edilmesi konusunda anlaşma sağlandı. Tüm gelinliklerini Kırıkkale'den karışlayacak olan Arap işadamı Safag Alinizi'ye ilk etapta bin adet gelinlik teslim edilecek.

Toplamda 3 bin adet gelinlik üretecek olan Rüyam gelinlikleri, teslim edildikten sonra Riyad, Kuveyt ve Suriye'de bulunan alışveriş merkezlerinde satışa sunulacak. Şu an için ihtiyaç duyulan 3 bin gelinliğin tümünü Kırıkkale'de üretim yapan Rüyam Gelinlik'ten alacağı sözünü veren Arap işadamı Safag Alinizi, Kırıkkale'de gördüğü ilgiden son derece memnun kaldığını ifade etti.

Konuşmasında her iki ülkenin de Müslüman olması nedeniyle gelinlik alımı konusunda Kırıkkale'yi tercih ettiğini belirten Alinizi, "İtalya ya da Fransa gibi başka ülkelerden ithal edeceğimize Müslüman bir ülkeden paramızın Müslümanlara nasip olmasını istedim" dedi.

Kırıkkale'yi gelinlik ve moda sektöründe tüm dünyaya duyurma gayreti içerisinde olan Rüyam Gelinlik ve Meryemce Moda Evi, daha önce de birçok ülkeye gelinlik ihracatı yapmıştı. Stilist Ertuğrul Süngü, "Ülkemiz ve ilimiz için bol kazanç elde edecek bir sözleşmeye imza attık. Yaşanan küresel ekonomik krizde bu bizim için çok büyük bir fırsattır" ifadelerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 12:48:58
Güncelleme :15 Nisan 2009 Çarşamba 12:56:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?