22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Aşırı yağış heyelan getirdi!

Kırıkkale-Ankara karayolunun 16. kilometresinde bulunan Irmak kasabası yakınlarında, aşırı yağış nedeni ile heyelan meydana geldi.

Heyelan nedeni ile Ankara-Kırıkkale karayolu bir süre trafiğe kapanırken ulaşım kontrollü olarak tek şeritten sağlanıyor. Karayolları ekipleri ise yolun tamamen açılması için çalışmalarına devam ediyor.

İlk heyelan Kırıkkale-Ankara karayolu 16. kilometresinde önceki akşam saatlerinde meydana geldi. Karayolları ekipleri kısa sürede yolu trafiğe açtı. İkinci heyelan ise bu sabah saat 10.00'da meydana geldi. Her iki olayda da yoldan araç geçmemesi olası bir faciayı önledi.

 İkinci heyelanla birlikte yol tamamen kapandı. Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 44. Şube şefliği ekipleri bölgede 3 kamyon, 2 kazıcı dozer, 1 greyder, 1 kepçe ve 1 kırıcı dozer olmak üzere toplam 8 iş makinesi ile çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Heyelan sonrası karayolunda ulaşım tek şeritten gerçekleşirken, bölgeye gelen ilk ekipler can ve mal kaybının olmadığını açıkladılar. Yol açma çalışmaları devam ediyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 18:01:06
Güncelleme :11 Şubat 2009 Çarşamba 18:04:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?