21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

'Askıda yemek' aç bırakmıyor

KIRIKKALE'DE 'ASKIDA YEMEK' AÇ BIRAKMIYOR

Kırıkkale'de, yıllardır kendi imkanları ile ihtiyaç sahibi vatandaşların karnını doyuran İzzet Ereli isimli lokantacı, şimdi de 'askıda yemek' uygulaması başlattı.

Yenidoğan Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde esnaflık yapan İzzet-i İkram Sofrası isimli lokanta sahibi İzzet Ereli, 20 yıldır sürdürdüğü geleneğe devam ediyor.

"Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" Hadis-i şerifinden yola çıktığını dile getiren Ereli, hayırsever vatandaşların ve müşterilerin verdiği bahşişleri lokantasına astığı tabloya yazıyor. Askıda biriken paralarla ihtiyaç sahibi ya da parası olmayan vatandaşların karnını doyuruyor, tutarı ise tablodan düşüyor. Lokantacı Ereli'nin bu uygulamasına destek sağlamak isteyenlerin sayısı ise gün geçtikçe artıyor.

Kendisinin seyyar köfte satıcılığından lokanta işletmeciliğine uzanan 20 yıllık süreçte çok zorluklarla karşılaştığını söyleyen İzzet Ereli, "Her şey bir tarafa, açlık bir tarafa. Allah kimseyi açlıkla sınav yapmasın. Biz daha önceleri kendi imkanlarımızla muhtaç kişilere yardım etmeye çalışıyorduk. Ama şahıs olarak bizim de gücümüz bir yere kadar. Fakat şimdi bu uygulamayla 2 haftada 50'ye yakın kişiye sıcak yemek verdik. Gelen müşterilerimiz de uygulamayı çok beğendi. Çoğu para üstlerini almıyor, tabloya ekleyin diyor. Biz de, bize bırakılan bahşişleri bile tabloya ekliyoruz ki, daha çok kişi uygulamadan yararlanabilsin" dedi.

Uygulamadan memnun olan ve destek veren vatandaşlar, bu tür uygulamaların giderek artmasını istedi.

KIRIKKALE'DE 'ASKIDA YEMEK' AÇ BIRAKMIYOR
KIRIKKALE'DE 'ASKIDA YEMEK' AÇ BIRAKMIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 17:54:02
Güncelleme :1 Aralık 2010 Çarşamba 18:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?