21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Atatürk'ün ölümünün 68. yıldönümü

Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 68. yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale'de de törenlerle anıldı. 

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'nda düzenlenen ve tüm kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve ortaöğretim okullarının hazır bulunduğu törende, Anıta çelenkler konuldu ve saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşuna geçildi. Bayraklar da yarıya indirildi. Vali Mustafa Bahrettin Demirer, "Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Büyük Önderimiz Atatürk'ü, ölümünün 68. yıldönümünde, kurduğu ve sonsuza kadar yaşatılması için yüce Türk milletine emanet ettiği Cumhuriyete, Cumhuriyet'in kurumlarına, koyduğu ilke ve inkılaplarına, canımız gibi sahip çıkmanın azmi ve kararlılığı içinde rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz" dedi. 

Kültür Müdürlüğü'ndeki törende, Kurmay Albay İlyas Çolpan, Atatürk ilkeleri ve hayatını anlatan bir konuşma yaptı. Mustafa Necati İlköğretim Okulu'nda da Kurtuluş Savaşı kahramanlığını anlatan orotorya sahnelendi. Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirildiği programda TRT arşivlerinden derlenen Atatürk konulu resim sergisi açılarak gezildi.



İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 13:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?