21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Ayıkladığı balıkları sattı

Bir günde 41 bin 171 hamsi balığını temizleyerek kendi rekorunu kıran Kırıkkaleli balıkçı Bektaş Özdemir, rekor denemesinden sonraki gününü de boş geçirmedi. 500 kg hamsiyi satan Kırıkkaleli balıkçı, yemekhaneye girerek balıkları pişirdi.

Cumartesi günü başlayıp Pazar gününe kadar temizlediği yaklaşık 500 kg hamsiyi resmi kurumlara satan Kırıkkaleli balıkçı, yemekhaneye girerek balıkları kendi eliyle pişirdi. Hamsinin çok lezzetli olduğunu söyleyen rekortmen balıkçı Bektaş Özdemir, "Rekor denemem esnasında temizlediğim hamsiler yaklaşık 500 kg geldi. Bu balıkları değerlendirmek için resmi kurumlara sattık. Valilik, MKE fabrikaları, Köy Hizmetleri ve Tarım İl Müdürlüğü personeli öğle yemeğinde benim temizlediğim balıkları yedi. Çok lezzetli olan hamsiyi yiyen bütün resmi kurum personeli bana teşekkür etti. Rekor dememem sayesinde kurumlarda çalışan yaklaşık 5 bin kişi hamsi yedi" dedi.

Öğle yemeği mönüsü olarak verilen hamsiyi oldukça beğenen resmi kurumların personelleri de, "Bir hemşehrimizin rekorlar kitabına girmek için yaptığı deneme başarılı oldu. Biz de ona çok sevindik. Öğle yemeğinde de onun temizlediği hamsi balıklarını yedik. Çok lezzetliydi. Rekor denemesine kalkışan balıkçının emeğinin her iki anlamda da boşa gitmemesi bizleri de memnun etti. Yarım tona yakın balığın resmi kurumlarda öğle yemeği mönüsü olması da işin iyi tarafı" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 13:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?