22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Aynı anda diş fırçaladılar

KIRIKKALE'DE 2 BİN 850 ÖĞRENCİ AYNI ANDA DİŞ FIRÇALADI

Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Üniversitesi işbirliği ile "Koruyucu Ağız-Diş Sağlığı" programı kapsamında aynı anda kentte eğitim gören 2 bin 850 ilköğretim öğrencisine "Flor Jel" uygulaması yapıldı.

Başpınar Stadı'nda bir araya gelen 2 bin 850 ilköğretim öğrencisi aynı anda diş fırçaladı. İlk olarak 2 bin 850 ilköğretim öğrencisi stattaki çimler üzerinde Türkiye haritası oluşturdu.

Daha sonra sıra halinde toplanan öğrencilere diş fırçası ve diş jeli dağıtıldı. Öğrenciler verilen komutla aynı anda dişlerini fırçalamaya başladı. Öte yandan Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri tüm öğrencilere Türk bayraklı şapka ile üzerinde 'Çürüksüz Diş, Kazasız Yol' yazılı balonlar dağıttı.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, projenin amacının toplumun ağız ve diş sağlığını korumak olduğunu belirtti.

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Türksel Dürgelgil, koruyucu jel uygulamasının 10 yıl sonra meyvelerini vereceğini söyledi.

Sağlıkta koruyucu diş hekimliği uygulamasının önemine değinen Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız ise, ağız diş sağlığı programının Türkiye çapında 30 ilde yapıldığını ve Türkiye'nin programı haline geldiğini belirtti.

Konuşmaların ardından öğrenciler, şarkıcı Murat Evgin'in seslendirdiği parçalarla eğlendiler. Programın sonunda ise Vali Hakan Yusuf Güner, şarkıcı Murat Evgin ve Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Türksel Dürgelgil'e teşekkür belgesi ile kitap seti hediye etti.

KIRIKKALE'DE 2 BİN 850 ÖĞRENCİ AYNI ANDA DİŞ FIRÇALADI
KIRIKKALE'DE 2 BİN 850 ÖĞRENCİ AYNI ANDA DİŞ FIRÇALADI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 15:52:04
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 22:54:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?