21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

BAĞ-KUR borcu bir yuvayı dağıttı

Kırıkkale’nin Yukarı Mahmutlar köyünde Bağ-Kur’a olan pirim borcu yüzünden zor duruma düşen Karakoç Ailesi, dağıldı. Biriken pirim borcu 16 milyar liraya gelince ailesiyle de problemler yaşayan baba Bekir Karakoç, eşinden boşandı.

Pazarlarda sebze satan Bağ-Kur’lu Bekir Karakoç, işlerinin kötü gitmesi üzerine pirimlerini uzun süre yatıramadı. Biriken pirim borcu 16 milyar liraya gelince ailesiyle de problemler yaşayan baba Bekir Karakoç, eşi Satı Karakoç’tan ayrılmak zorunda kaldı.

4’ü diyaliz hastası 6 çocukla kışı ortasında zor durumda kalan anne Satı Karakoç, "Bir yandan maddi sorunlar, diğer yandan çocuklarımın sağlık meseleleri beni çok yıprattı. Eşimin işleri bozulup Bağ-Kur pirim borcu gelince evde huzur kalmadı. En sonunda çocukları bana bırakıp eşim beni boşadı. Ara sıra çocukları için uğrarsa uğruyor. Çocuklarımdan Abdülkerim ve Yusuf diyalize giriyor. Kızlarım Ebru ve Eda da diyaliz için sıra bekliyor. Bugün yarın onlarda diyalize girecek. Ne yapacağımı şaşırdım. Kimim kimsem yok" dedi.

10 yıldır diyalize girdiğini söyleyen evin en büyük çocuğu Abdülkerim Karakoç, "Bağ-Kur pirim borcu, bizim aile düzenimizi bozdu. Babam annemi ve bizleri terk etti. Annem ve ben kardeşlerime bakmak için çaba sarf ediyoruz. Küçük kardeşim oto elektrikçisi olmasına rağmen iş bulamadı. Konu komşunun verdiği erzakla karnımızı doyuruyoruz. Bir yandan da hastalıkla mücadele ediyoruz" dedi.

Akranlarının çeyiz hazırladığını söyleyen Ebru ve Eda Karakoç kardeşler, anne ve babalarının yıllar sonra ayrılmalarına çok üzüldüklerini, ekonomik sorunların çözülmesi halinde tekrar bir araya gelebileceklerini söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 22:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?