22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Bahara coşkulu karşılama

Kırıkkale Belediyesi ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün işbirliğinde düzenlenen geleneksel Hıdrellez Şenliği, Celal Bayar Pakı'nda gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı. Törende etli pilav ve ayran dağıtımı sırasında izdiham yaşandı.

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen 'Hıdrellez' sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kutlanmaya başladı. Her yıl düzenli olarak kutlanan 6 Mayıs Hıdrellez Bayramı, Belediye ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda Celal Bayar Parkı'nda gerçekleşti. Açılış konuşmaları, Mehteran takımı gösterisi, Ustalar Topluluğu konseri, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin gösterisi ve son olarak da etli pilav ikramı ile etkinlik son buldu.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy, bir milletin oluşumunda dil, din, tarih, kültür ve kültürel değerlerin önemli olduğunu işaret etti. Topsoy konuşmasının devamında, "Tarihi kesin olarak tespit edilemeyen, neden, niçin, nasıl gibi sorular sorulmaksızın atadan oğula kalan, gelenek, görenek, töre, tören, inanç ve bayram gibi manevi kültürel değerlerini koruyan ve bu değerlerini kuşaktan kuşağa aktaran milletler her zaman tarih sahnesinde var olmuş ve yıllarca ayakta dimdik kalmayı başarmışlardır. Bu nedenle, zengin Türk kültürü içinde yılarca canlılığını koruyan geleneklerimizden birisi de hıdrellez geleneğidir" dedi.

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz da geleneksel bahar bayramı olan hıdrellezi hep birlikte kutlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Hıdırellez örf ve adetlerin zenginliğinin bir parçasıdır. İnsan yaşamında önemli bir olaydır. Hastaların iyileşeceği, sorunların çözüleceği bayramdır. Böyle bir geleneği yaşatmak adına 5 yıldır Hıdrellez Bayramı'nı kutlamaktayız. Taşıdığı değerler ile ayrı bir önem arz etmektedir. Geleneklerimize ve göreneklerimize sahip çıkarak iyi bir noktadayız. Hem duyarlı olacağız, hem de iyi hizmet için çok çalışacağız. Hıdrellez hayata başlangıcın adımıdır" şeklinde konuştu.

Etkinliğe Kırıkkale Vali yardımcısı Cemal Polat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, Merkez Komutanı Albay Sadık Şaşmaz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, İl Emniyet Müdürü Salim Akça, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lale Öztürk, Tarım İl Müdür Vekili Ekrem Şener, Belediye Başkan yardımcıları, Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Çetin, protokol üyeleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program Ustalar Topluluğu konseri, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin gösterisinin ardından etli pilav ikramı ile son buldu. Etli pilav dağıtımı sırasında yemek almak isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu. İkram edilen etli pilavın kendilerine kalmayacağını düşünerek acele eden vatandaşlar kargaşaya neden olurken, araya giren belediye görevlileri uzun süre vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 20:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?