22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Bahşılı Mehmetçiklerini uğurladı

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde 41 kişiden oluşan 1988/4 tertip askere gidecek gençler için kına gecesi düzenlendi.

Bahşılı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen asker uğurlama gecesi ilçe merkezindeki düğün salonunda gerçekleştirildi. Yemek ikramı ile başlayan gecede dualar edildi, askere gidecek gençlere kına yakıldı.

Uğurlama törenine Bahşılı Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin, İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Zeybekoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Hakkı Erkol, Belediye Meclis üyeleri, belediye personeli, asker yakınları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu ile ilçe ve köylerden 41 asker adayı katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin, "Gecemize katılan 41 gencimizi, 41 kere maşallah diyerek uğurluyoruz. Türk halkı evlenen gelin ve damada, kurban edilecek hayvana ve vatan için feda etmeyi göze aldığı oğullarına kına yakar. Vatan savunması bizde sıra ile yapılıyor. Şimdi siz gidiyorsunuz, sizler gelince kardeşleriniz daha sonra çocuklarınız gidecekler. Vatan size emanet, yolunuz açık olsun güle güle gidip gelin" dedi.

Başkan Bişkin'in konuşmasından sonra 41 genç aileleri ile birlikte doyasıya eğlendi. İl Kültür Müdürlüğü'nde görevli sanatçıların da katıldığı uğurlama gecesi havai fişek gösterisi ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 17:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim ERDEM IP: 88.254.110.xxx Tarih : 13.12.2008 19:05:40

herkese hayırlı teskereler ALLAH'a emant olun yolunuz açık olsun.