21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Bahşılı'ya tekstil fabrikası

KIRIKKALE İLK TEKSTİL FABRİKASINA KAVUŞUYOR

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde işsizliğin ortadan kalkması için Bahşılı Belediyesi kolları sıvadı. Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin ilçede yapımına başlanan tekstil fabrikasının tamamlanması ile birlikte yaklaşık bin kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Bahşılı Belediyesi tarafından Doğanay Mahallesi'nde inşaatına başlanan tekstil fabrikası, HEY tekstil tarafından işletilecek. Kırıkkale'nin ilk tekstil fabrikası olacak fabrikanın tamamlanmasıyla birlikte ilçeden yaklaşık bin kişiye istihdam sağlanacak.

Tekstil fabrikası inşaatını gezen Bahşılı Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin, çalışmaların Eylül ayı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Amaçlarının işsizliğin önüne geçmek ve ilçeye ekonomik anlamda katkı sağlamak olduğunu belirten Başkan Bişkin, fabrikanın hizmete girmesiyle ilçede yaşayan kadınlara büyük bir iş sahası açılacağını dile getirerek, yaklaşık bin kişinin fabrikada istihdam edileceğini kaydetti.

Kırıkkaleli yatırımcılara da seslenen Bişkin, "Yapacağımız imar düzenlemesi ile burada 40 ya da 50 yatırımcıya daha kapımızı açacağız. Buraya yatırım yapmak isteyen ya da iş kurmak isteyen Kırıkkaleli yatırımcılara, işletmecilere açığız. Kırıkkale Türkiye'nin merkezi. Ülkemizdeki tüm illere geçiş imkanı bulunan şanslı bir iliz. Bu yüzden bu bir fırsat ve bu fırsatın iyi değerlendirerek ilimize, ilçemize büyük yatırımların kazandırılmasını sağlamak zorundayız. Bu fabrika bizim için bir başlangıç oldu" dedi.

KIRIKKALE İLK TEKSTİL FABRİKASINA KAVUŞUYOR
KIRIKKALE İLK TEKSTİL FABRİKASINA KAVUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 12:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?