21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Bakacak'a şehitler için tırmandılar

KIRIKKALELİ DAĞCILAR ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN TIRMANDILAR

Kırıkkale Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, 165. tırmanışını Çanakkale Şehitleri ve Mehmet Akif Ersoy anısına gerçekleştirdi.

Bolu'da bulunan Bakacak Dağı'na tırmanan 13 dağcı, zirvede saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu ve şehitler için dua etti. Kar kalınlığının 1.5 metreye kadar ulaştığı tırmanışta, dağcılar zaman zaman zor anlar yaşadı.

Kulüp Başkanı Metin Atun, "13 dağcı ile başlayan tırmanışımız, kar kalınlığı yukarılara çıktıkça 1.5 metreye kadar ulaştı. Zorlu zeminde sık sık eğitim alan dağcılarımız 45 derecelik eğimli son bölümü de geçtikten sonra zirveye ancak ulaşabildiler. Zirvede şehitlerimiz anısına saygı duruşu yapıldı daha sonra da istiklal marşı okundu" şeklinde konuştu.

Günün anlam ve önemine ilişkinde bir açıklama yapan Atun, "Bugün bu güzel bölgelere rahatça gelebiliyor buraları rahatça gezebiliyorsak, bunların hepsini canlarını hiçe sayarak kurşunların önüne hiç korkmadan atılan şehitlerimize borçluyuz. Bizler de herkes gibi şehitlerimizin unutulmaması onların yaptıkları kahramanlık öykülerini gençlerimize her fırsatta anlatmalıyız, onlara hatırlatmalıyız ilkesiyle bu tırmanışı onların adına yaptık" dedi.

Atun, bu tür etkinliklere herkesi beklediklerini belirtti. Tırmanış, günün anısına çekilen fotoğraf ve ardından yapılan duaların ardından sona erdi.

KIRIKKALELİ DAĞCILAR ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN TIRMANDILAR
KIRIKKALELİ DAĞCILAR ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN TIRMANDILAR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 15:08:02
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 17:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?