22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Bakan Atalay, doğduğu yere geldi

Devlet Bakanı Beşir Atalay, doğum yeri olan Kırıkkale’nin Keskin İlçesi’ni ziyaret etti. Bakan Atalay’ı Kırıkkale girişinde Vali Mustafa Bahrettin Demirer, AK Parti milletvekilleri Ramazan Can ve Vahit Erdem, partililer ve il müdürleri karşıladı.

Keskin Belediyesi’ni ziyaret eden Atalay, Başkan Yahya Ucaçelik’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı. Keskin Kaymakamlığı’nın düzenlediği Çiftçi Kalkındırma Projesi çerçevesinde yer alan düve dağıtım törenine de katılan Devlet Bakanı Atalay, yöresel halayın yaşatılmasını istedi. Halay ekibini dikkatle izleyen Atalay, halay çekenlerin yanına gelerek, "Bu kültür sizinle yok olmasın. Gençlere de öğretin. Kaymakamlık, belediye bu konuda çalışma yapsın. Nesilden nesle bu halay devam etsin" dedi. Törende bir konuşma yapan Atalay, hükümet olarak yoksulluk ve işsizlikle mücadele ettiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Hepimiz biliyoruz ki ülkemiz yoksulluk ve işsizlikle ilgili büyük badirelerden geçiyor. Biz hükümet olarak fazla olumsuzluklardan bahsetmek istemiyoruz. Topluma umut vermek istiyoruz. Yoksullukla mücadele için kurulan fonda biriken paraları maalesef geçmiş hükümetler bütçe ihtiyaçlarında kullanmışlar. Hükümetimiz bunun aksine ek kaynak temin ederek bu fonu güçlendirdi. 2002 yılında 2.6 katrilyon lira olan 8 fondaki parayı, 2003 yılında 3.8 katrilyon liraya çıkararak fakire daha fazla kaynak temin ettik. Yoksulluk ve işsizlikle mücadelemiz artarak devam edecektir."

Düve alan çiftçilere hayvanlara iyi bakmalarını söyleyen Devlet Bakanı Beşir Atalay, bugüne kadar fon aracılığıyla 20 bin aileye damızlık düve dağıttıklarını, bu kaynağın iyi kullanılması halinde ailelerin sıkıntı çekmeyeceğini söyledi. Atalay, cuma namazını da Keskin Merkez Camii’nde kıldı. Bu arada, Bakan Atalay ile birlikte heyette yer alan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, ceketinin kolu kalabalıkta yırtılınca danışmanının ceketiyle programa devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 15:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrehan alemdar IP: 85.98.32.xxx Tarih : 8.04.2005 10:23:00
ben keskinliyim şimdi hakkaride çalışmaktayım. ama bizim memleketimiz keskin osmanlı zamanından beri aynı yerde bu memlekete bakan değil başbakanda geldi nasihat verip gittiler başka birşey yok bu memleketin kaderi bu heralde