22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Bakan Demir Kırıkkale'de

BAKAN MUSTAFA DEMİR KIRIKKALE'DE

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, yeni yapı denetimi sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Demir, ocak ayı başı itibari ile belediyelerin enerji kimlik belgeleri olmayan projelere ruhsat vermeyeceğini söyledi.

Kırıkkale programı kapsamında ilk Vali Hakan Yusuf Güner'i makamında ziyaret eden Bakan Demir, Vali Güner'den şehir ve yeni yapılacak olan hükümet konağı hakkında bilgiler aldı. Yeni yapı denetimi sistemi hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Demir, Ocak ayı başı itibari ile belediyelerin enerji kimlik belgeleri olmayan projelere ruhsat vermeyeceğini söyledi. Bakan Demir, "Ocak ayıyla birlikte belediyeler enerji kimlik belgesi olmayan projelere ruhsat vermeyecek. Dosyada, inşa edilecek yapının hangi kategoride enerji verimliliğine haiz olduğunu belirten bir belge olacak" dedi.

Yapılan elektronik yazılım sistemi ile yapı kooperatiflerinin şeffaf bir yapıya kavuşacağını belirten Bakan Demir, kooperatiflerin faaliyetlerinin dışında çalışmalarına izin verilmeyeceğini açıkladı. Bakan Demir, "2011 yılında itibaren artık üyelerini mağdur eden kooperatifçilik yapmayacak. Kesinlikle yapı kooperatiflerinin amaçlarının dışında kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Şeffaflık bizim için en başta gelecek. Yazılım çalışmaları devam ediyor. Artık tek bir sistemden takipler yapılacak, denetimler gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Bakan Demir, daha sonra Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ı ziyaret etti. Belediye ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanı Mehmet Demiri ziyaret eden Bakan Demir, burada partililerle bir süre sohbet ettikten sonra Kırıkkale'den ayrıldı.

BAKAN MUSTAFA DEMİR KIRIKKALE'DE
BAKAN MUSTAFA DEMİR KIRIKKALE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2011 Pazar 22:31:01
Güncelleme :23 Ocak 2011 Pazar 23:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?