21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Bakan'ın müjdesi grevi bitirdi

Kırıkkale'de maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle önceki gün açlık grevine başlayan belediye işçileri, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın tüm maaş alacaklarının ödeneceği müjdesi üzerine eylemlerini sona erdirdi.

Kırıkkale Belediyesi'nde yaklaşık 6 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle önceki gün Hüseyin Kahya Parkı yanına kurdukları çadırda açlık grevine başlayan işçiler, yeğeninin düğününe katılmak üzere memleketi Kırıkkale'ye gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın maaşların ödenmesi için verdiği talimatla grevi sona erdirdi.

Kırıkkale'ye gelerek hem yeni Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner'e başarılar dileyen hem de yeğeninin düğününde nikah şahidi olan Bakan Atalay'ın işçilerin maaş sorununun çözülmesi için gerekli talimatları verdiği öğrenildi. İşçiler, bu sevindirici haberin ardından eşleri ve çocuklarıyla birlikte grev çadırı önünde basın açıklaması yaparak, sorunlarını çözen yetkililere teşekkür ettiler.

Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Adem Cevizoğlu, "Değerli arkadaşlar bugün burada sizlerin fazla vaktini almayacağım. Ama nihayetinde bir haftaya yakındır açmış olduğumuz çadırı, bugün aldığımız sevinçli bir haber sonrasında kaldırmanın müjdesini sizlere vermek istiyorum. Belediye yönetimi ile gerekli görüşmeler sonrasında en geç salı gününe kadar maaşlarımızı alacağımızın müjdesi verildi. Bugüne kadar bizlere destek veren herkese, tüm Kırıkkale kamuoyuna teşekkür ediyorum" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 22:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?