21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Balık ölümleri endişelendirdi

KIRIKKALE'DE TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesi yakınlarından geçen Kızılırmak'ta balık ölümleri meydana geldi. İlçe Tarım Müdürlüğü olayla ilgili olarak inceleme başlattı.

Kızılırmak Nehri'nde Bahşılı toplu balık ölümlerini gören vatandaşlar durumu İlçe Tarım Müdürlüğü'ne haber verdiler. İhbar üzerine harekete geçen Bahşılı İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, nehirde incelemeler yaparak, numuneler aldı. Alınan balıklar ve su örnekleri Merkez Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderildi.

Cahit Durusoy ve Mehmet Türesin isimli vatandaşlar, suyun düzenli akmadığını balık ölümlerinin bu yüzden sık sık yaşandığını ifade ettiler.

Cahit Durusoy, "Bir an önce bu ölümlere bir çare bulunsun. Bir yılı aşkın süredir ırmak doğru dürüst akmıyor. Balık ölümlerine ve Kızılırmak'ın kirletilmesine yetkililer seyirci kalamazlar. Kızılırmak'a artıklarını döken sanayi tesisleri ve şehir kanalları devamlı ırmağı kirletiyor. Yazık tek güzelliğimiz Kızılırmak o da kirletilirse elimizde bir şey kalmayacak" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

KIRIKKALE'DE TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 18:40:01
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 10:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?