15
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Banka dolandıran çete yakalandı

KIRIKKALE ve Ankara'da polis ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, bir bankadan kendileri ve başkaları adına sahte kimlik düzenleyip, yaklaşık 2.5 milyon YTL kredi çeken örgütlü 22 zanlı Kırıkkale'de düzenlenen eş zamanlı operasyonla ele geçirildi.

Ankara'nın Yenimahalle İlçesi'ndeki banka şubesinde çalışan 5 görevli ile birlikte 27 zanlı adalete teslim edildi.

Kırıkkale'deki kurum ve kuruluşlarda çalışan 22 kişi, sahte kimlik, ikametgah ilmuhaberi ve maaş bordosu düzenleyerek, Ankara'nın Yenimahalle İlçesi'nde bulunan bir bankada görevli 5 personel ile ortak hareket edip, kendileri ve birlikte çeşitli kişiler adına 2 ay içinde yaklaşık 2.5 milyon YTL kredi çekti.

Düzenlenen evrakta fotoğrafları kendilerine ait olan, ancak başkalarına ait sahte kimlik düzenleyip, bankadan kredi çeken 22 zanlı adına bankadan gönderilen tebligatta, adres ve isimlerin sahte olduğu ortaya çıktı. Banka yetkililerinin durumu polise bildirmesi sonucu eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Çalıştıkları işyerlerinden sahte nüfus cüzdanı, ikametgah ilmuhaberi ve maaş bordosu düzenleyerek sahte kimlikle bankayı dolandırdıkları tespit edilen Kırıkkale’de 22 zanlı gözaltına alındı. Yenimahalle’deki bankada görevli 5 personel ile birlikte 27 zanlı başkentten gelen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 17:01:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ercan IP: 88.241.40.xxx Tarih : 14.10.2008 10:22:48

ayıp ya nasıl çok üzüldüm haram sakın ha