21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Başbakan Erdoğan Kırıkkale'de

Aday tanıtım çalışmaları için Kırıkkale'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada muhalefete yüklendi.

Erdoğan, "İnsanların şerefleriyle oynamak ancak bunlardan nasibi olmayanların işidir. Hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Parti olarak bugün davamızı açtık" dedi.

Aday tanıtım çalışmaları ve çeşitli açılışlar için Kırıkkale'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi. Konuşmasında muhalefet partilerini eleştiren Erdoğan, "Benim milletimi aldatmak için Türkiye'nin çok borçlandığını söylüyorlar. Ne kadar gelirin var, ne kadar borcun var, buna bakmak lazım. Borcun çokluğuna bakarsan dünyanın en borçlu ülkesi Amerika'dır. 10 trilyon borcu var. Japonya'nın 7 trilyona yakın borcu var. Ama güçlüler ve yollarına devam ediyorlar. Bunlar 3 kez derslerini aldılar ama bir türlü ezberleyemediler. 29 Mart'ta 4. olacak, artık ezberleyecekler. 6 yıl önce iktidara yürürken önümüze hedefler koyduk. Türkiye'yi büyüteceğiz dedik, itibarını yükselteceğiz dedik, sıfırları atacağız dedik. İktidara geldiler, tuvalet 1 milyon oldu. Eskiden zenginlere milyoner denirdi, tuvaletin parası oldu 1 milyon. Yakışmıyor dedik. Gelir gelmez, 'Bu 6 sıfırı atacağız' dedik. 'Atamazsınız' dediler. Geldik attık, oldu. Olur olur bal gibi olur. Ama iş bilenin, kılıç kuşananın. Bunların bir şey bildiği yok" dedi.

"TÜRKLÜK NE ZAMANDAN BERİ SENİN TASARRUFUN ALTINDA?"

Erdoğan, icraatlarını anlatırken ise şu bilgileri verdi: "Samsun-Ankara bölünmüş yol açılışını yaptık. Samsun'dan çıktık, Ladik'e doğru rampada üç gidiş, üç geliş. Rampa aşağı inen TIR'lar kornalarına basıp ellerini sallıyor. Anladım ki bu yol çile yoluydu. İşte o an benim için çok anlamlıydı. Biz onun için gelmiştik. Bunun olduğunu gördüm orada duygulandım. 'Hedefe gidiyoruz' dedim. Elmadağ duble yolu bitiyor. 340 bini aştık toplu konutta. Kira öder gibi toplu konut taksiti ödüyor benim vatandaşım.Hamdolsun modern evlerde oturuyor. Budur sosyal devlet. Onlar bunu da hazmedemedi. Onların hayallerinin ulaşamadığı yere bizi uygulamamız ulaşır. Biz Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne 192 üye ülkenin 152'sinin oyunu alarak seçildik birinci turda. 41 yıldır bunu yapamadılar. İşte diplomatik çalışma bu. Bazıları diplomasi dersi veriyor. Bize diploması dersi verenler de monşer eskileri. Diplomasiden emekli olmuşlar ama hiçbir zaman bu ülkede gerçek anlamda bu milletin değerleriyle örtüşmemişler, halkıyla
bütünleşmemişler, buranın değerlerini dünyaya taşımamışlar. Sadece el pençe divan durmuşlar.

Bu millete onurlu duruş yakışır. Ne ana muhalefet ne yavru muhalefet geçici üyelik için arayıp tebrik etti. Bu ülke bölgesel meselelerde, küresel meselelerde söz söylüyor, ağırlığını koyuyor, arabulucu oluyor. Bu ülke artık her yerde adından söz ettiriyor. Bakıyorsunuz beyler rahatsız. Çünkü bunlar böyle bir şey yapamadı. 18 ülkede KKTC'nin ofisleri var şu anda. Çeşitli ülkelerle görüşmeler yürütüyorlar. Her gittiğimiz yerde gündem maddemiz KKTC. İslam Konferansı Örgütü'ne KKTC'yi Annan planındaki adıyla Kıbrıs Türk Devleti olarak biz gözlemci yaptırdık. Siz niye yaptıramadınız? Orada kişi başına milli geliri gayet iyi bir noktada. Türkiye'den Kuzey Kıbrıs'a denizin altından suyu bağlıyoruz. Güney Kıbrıs'ta su yok, Kuzey Kıbrıs su sahibi olacak. Proje bitti, uygulaması başlayacak.

Soydaşımızı, kardeşimizi hiçbir zaman kenara komayız, bırakmayız. Orhun Anıtları Moğolistan'da, oraya bizden önceki yöneticilerin hangisi gitti? Karakurum'dan yolu yoktu. Gittik temelini bizzat kendim attım. Orhun Anıtları'na 42 km asfalt yok yaptık. Havaalanına inmedik, tarlaya indik uçakla. Müzeyi yaptık. Baktım bugün grup toplantısında Türklüğü paylaşmaktan bahsediyor. Türklük ne zamandan beri senin tasarrufun altında? Sayın Bahçeli, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında biriz, bütünüz. Bizi bölmek isteyenlere asla prim vermeyeceğiz. Kimse etnik kimlik, dinsel milliyetçilik, bölgesel milli üzerinden siyaset
yapmasın. Yapanlar hep sandığa gömüldü."

"AK PARTİ'YE LEKE SÜRMEYE KALKIŞAN NAMERTTİR"

"Seçime 39 gün kaldı hala liderler meydanlarda yok" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim milletimizle aramıza kimse giremez. Dün Nevşehir'de söyledim; kar bora fırtına da esse bizi birbirimizden kimse ayıramaz. Bunlar medya yalanlarıyla oy toplamaya alışmışlar. Seçimi millet yapar. Milletin arasına çıkın. Sözünüz varsa gelin millete söyleyin. Medya kılavuzluğuyla seçim kazanılmıyor. Çamurun üzerine siyaset inşa edilmiyor. Medyadan kılavuz olmaz. Madem AK Parti'yi taklit ediyorsunuz o zaman AK parti gibi kendinize milleti kılavuz edinin.

Yok bilmem şu yolsuzluğun arkasında şu var diyorlar. Bizim partimizin adı AK Parti. Bunu söylemek işlerine gelmez. Baykal çıkıp bize hala iftira atmaya çalışıyor. Baykal eğer dürüstsen, dürüst olduğunu iddia ediyorsan Tayyip Erdoğan hakkında yolsuzluk iddiası varsa yargıya gidersin. Adamların, memurların ellerinde belgeleri varsa belediye başkanlarımla ilgili, dokunulmazlıkları da yok yargıya gitsinler. Bu ülke hukuk devleti. Böyle iftira kampanyalarıyla bir yere varamazsın. Bu tür siyasetle puan alamayacaksın. Sivas'tan öte gidemeyeceksin. Kapalı spor salonlarında şov yaparsın. AK Parti'ye leke sürmeye çalışma. Kim bunu yaparsa namerttir. Bizim bütün hesabımız açıktır, şeffaftır. Partinin web sitesinde görürsün ama CHP Anayasa Mahkemesi tarafından hazine yardımlarını suistimalden mahkum edilmiştir. Para da tahsil edilmiştir. Önce bunun hesabını ver.

Parti hesaplarında yolsuzluğun var. Baykal enerji bakanıyken benzin istasyonlarında oluşan gaz yağı, benzin kuyruklarını biliriz. Bu seviyesiz senaryolar karşısında dayanmak mümkün değil. Alçaklık bile bir seviye ifade ediyor. Karalamak bunların nazarında bir anlam ifade etmiyor ama güneş balçıkla sıvanmaz. İnsanların şerefleriyle oynamak ancak bunlardan nasibi olmayanların işidir. Hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Parti olarak bugün davamızı açtık.Bunun adı düpedüz çirkefliktir. Birini İstanbul'a gönderdiler, yatıyor kalkıyor bu işle uğraşıyor. Yerine bir tane daha çıkarmışlar. Gündeme gelmek için
yapmayacakları basitlik, çirkeflik yok.

Bu tarz şeyler insanı ancak maskara yapar. Milletin nazarında da rezil kepaze yapar. Biz muhalefetin bile seviyeli, hakkaniyetli olanını istiyoruz. Ak parti Türkiye'de siyaset yapmanın şeklini değiştirmiştir. Ahlaki değerler üzerine kurulmuştur. Yandaş medyanın köşe yazarlarının düşünceleriyle hareket eden bir parti olmayacağız. Çoğunu okuma gereği hissetmiyorum. Kimsenin ailesini, özel yaşamını siyasetin malzemesi yapmadık. AK Parti kadrolarının hiçbirinde yalan beyanatta bulunan kimseyi göremezsin. Gördüğümüz anda ayıklarız. Belediye başkanlarım arasında ve meclis üyesi olanlardan 20'yi aşkın arkadaşım var ayıklanmış olan. CHP bunu yapamamıştır, ihraç edememiştir, edemez. Bu 9. mitingim. Hep aynı çağrıyı yaptım. Siyaseti çirkinleştirmeyelim. Aynı şeyi yavru muhalefet MHP'ye de söylüyorum. Dinlemediler. Çünkü ellerindeki tek malzeme çamur. İftiracı medya ile kurduğunuz ittifak ile planladığınız ahlaksız oyundan usandık.

Yüce yargıda bu iftiraların hesabını verecekler. İftira etmek bu kadar ucuz olamaz. Masum insanları suçlamak bu kadar kolay değildir. Ana muhalefet liderine sesleniyoruz, çık bakalım şu meydana. Cesaretin varsa AK Parti'yle gel buradan yarış. İftiracı medyayı arkana alıp politika yapma. O komünist rejimin işiydi. Onlarda iftira at, tutmasa da iz bırakır düşüncesi vardı, sen mi devraldın? Kapalı salona değil, meydana çık. Onların halkla işi olmaz. Onlar medya plazalarında dolaşır. Onlara bundan sonra 'iftiracı medya partisi' diyeceğim."

Bu milletin başının öne eğilmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, "Kırıkkale'ye ne gidiyorsa Hakkari'ye o gidiyor. İşte birlik siyaseti bu. Bu ülke teröre asla boyun eğmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti olarak geniş bir bölgede barış ve istikrara katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Silahlı Kuvvetlerimiz birçok uluslararası misyonda görev alıyor. En son deniz haydutluğuyla mücadele etmek ve milli menfaatlerimizi korumak için yurt dışına asker gönderilmesiyle ilgili tezkereyi kabul ettik. Aksaz Deniz Üssü'nden Giresun fırkateynini Aden'e uğurladık. Görev yapacak tüm subay astsubay erbaş ve erlerimize başarılar diliyoruz. Kendilerine, ailelerine dualarımızı selamlarımızı gönderiyoruz" dedi.

KIRIKKALE'YE YAPILAN HİZMETLER

Kırıkkale'ye yapılan hizmetleri de anlatan Erdoğan, "28 martta Kırıkkale'de emaneti AK Parti'ye verdiniz. Yüksek mühendis Veli Korkmaz kardeşimi belediye başkanı olarak seçtiniz. Kendisine teşekkür ediyorum. Yüzümüzü kara çıkarmadı. 32 trilyon harcadık, yollarımızı Kırıkkale'ye yakışır hale getirdik. Tekrar gelmiştim. Kırıkkale'nin su sorunu hamdolsun çözülmüştü.

İçme suyu sorunu çok önemliydi. 33 trilyonluk yatırımla doğalgaz sorununu da çözdük. Helga doğalgazla yaşamaya sahip de benim Ayşem niye sahip olmasın? 302 derslik tamamlandı. 6 yılda bin 308 bilgisayar gönderdik Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde 2 fakülte, 2 meslek yüksek okulu hizmete girdi. Yurtları artırdık. Biz milletimizi karneye değil, maaşa bağlıyoruz. Aramızdaki fark bu. Devam edeceğiz. Sosyal devlet olmanın gereği budur. 450 yatak kapasiteli yurdumuzu açtık. Sağlıkta ayrımı ortadan kaldırdık, hastaneleri birleştirdik. 200 yataklı Yüksek İhtisas Hastanesi'yle ilgili proje ve ihale çalışmaları devam ediyor. Doktorlarımızı hastanede çalışmaya sevk ettik.

 Yüzde 87'si tam zamanlı çalışıyor. Bin 806 konutu bitirip teslim ettik Kırıkkale'de. Kömür yardımları devam ediyor. 158 trilyon Kırıkkale ile ilgili yatırımımız var ulaştırmada. 2002'ye kadar 44 km bölünmüş yol vardı, 6 yılda 99 km duble yol yaptık. Hızlı tren hattı çok önemli bir proje. İstanbul'a ulaşımı da ciddi manada kısalıyor. Çiftçilere 18 trilyon mazot, 9 trilyon gübre desteği sağladık. 2003'ten bu yana 18 trilyon prim desteği verdik. 2002'de çiftçiler 17 milyar fark ödemesi aldılar, 4 trilyona çıktı 2008'de. 112 milyar hayvancılık desteğini 23 kat artırdık, 3 trilyon destek verdik. Kuraklık desteği verdik. 2002'de Ziraat Bankası kredisi 2 trilyondu, 2008'de 24 kat artarak 48 trilyona çıktı.

Yüzde 59 faiz ödüyordunuz, yüzde 13'e düştü. Ak Bank'tan Kırıkkale'de 2002'de 150 esnaf ve sanatkar 94 milyar kredi kullanmış, 2008'de 150 esnafın yerine 868 esnaf ve sanatkarımız 9 trilyon kredi kullandı. Atık su arıtma tesisi ihale aşamasında. 2002 yılında sigortalı sayısı 15 bindi. 21 bin 274 kişi bugün. Sanayi atılımları devam ediyor" açıklamasını yaptı.

Belediye Başkan Adayı için destek isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bize tevazu yakışır, gurur, kibir yakışmaz. Yarın mezara gideceğiz. 2 metreküplük alana bizi bırakacaklar, çekip gidecekler. Hoca efendi başbakan niyetine mi diyecek? Er kişi niyetine, hatun kişi niyetine diyecek. Bir daha da kolay kolay uğramazlar. Dünya bu. Bu kibir niye öyleyse? Şu kubbede hoş bir seda bırakalım. Belediye başkanı için, 'İyi bir insandı, çalıştı, geldi şu yolları yaptı, hava kirliydi,temizledi. Buradan böyle bir belediye başkanı geçti' desinler, önemli olan bu."
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 17:53:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahimakpınar IP: 85.105.123.xxx Tarih : 18.02.2009 16:11:14

bırakın çatışmalarıda bu ülkenin haline bakın koca koca adamlar  koltuk kavgası yapıyor olmaz beyler evet başbakan  T.C.nin başbakanı ancak  türkiyede kriz aldı başının  artık kimse kimseye inanmıyor  evet hergün yeni işçi ç.ıkartılıyor hala  ülke nasıl düzlege gidiyor  çok merak ediyorum  ben bir özürlül olarak hak aradım zaman kapılar yüzüme kapanıyor  ben sakat bir gazeteci olarak iş yapamaz hale geldim  2006 yılında bir tren çarpması sonucu sagdan 4 parmak gitti  sol bacakta platin var önceki gün  kırıkkale ye gelen sözde gazeteci olanlar benim sorunumu söyledim aman dediler dogru onlara ne gerek  kendi meslektaşlarına sahip çıkmayan gazeteci gazeteci olmaz  ben şu anda sefileri oynuyorum   yardım edecek insanları bekliyorum  inanı çok perişanım  acil yardım bekliyorum babam öldü  yaşlı bir anam var hepsi bu kadar  0534 5497397


NUMAN TEKİN IP: 78.167.197.xxx Tarih : 17.02.2009 22:20:30

RECEP TAYYİP ERDOĞAN GERÇEKTENN ÇOK BÜYÜK ADAAAAM ŞU MİTİNGDE Kİ  TATSIZ OLAYDA OLMASAYDII ÇOK GZL OLACAKTI SANKI NE YAPTIKLARINI SANIOO BU İNSANLARRR KIKIM NE YAPARSA YAPSIIIN TAAYYIP ERDOGANN TÜRKİYENIN BASINDA HEP KALACAK SU AN İÇİN TAYYIPTEN DAHA İYİSİİ YOK CIKINCA DAHA İYİSİ TAYYIP KENDİ BIRAKACAK BASKANLIGI EMİNİM AMA ŞU AN EN BÜYÜÜK TAYYIP ERDOGAAN