21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Başkan Ağca'dan iddialara yanıt

KIRIKKALE'DEKİ IRMAK BELEDİYESİ'NDE İŞE GİREN 4 KİŞİ TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesi Irmak beldesinde itfaiye eri alımı için yapılan sözlü mülakatta işe alınan 4 kişinin şaibe ile işe alındığı iddiaları üzerine Belediye Başkanı Bilal Ağca açıklama yaptı.

Irmak Belediye Başkanı Bilal Ağca, "Bize müracaat eden 9 kişi oluşturulan komisyonun kararı ile işe alındı. İşe alımlar tamamen prosedüre uygun olarak yapıldı" dedi.

Irmak Belediyesi, sınavla 4 itfaiye eri alınacağını resmi ilan ile duyurdu. İşe girmek için müracaat eden 9 itfaiye eri adayı 15 Ocak 2010 Cuma günü Irmak Belediyesi hizmet binasının Meclis salonunda oluşturulan komisyon önünde sözlü sınava tabi tutuldu. Ancak sözlü sınav sonuçlarının ardından kazananların şaibeli olduğu iddiaları ortaya atıldı.

İşe alınanlardan birinin Irmak Belediye Başkanı Bilal Ağca'nın oğlu diğerinin kayın biraderi, diğer iki kişiden birinin zabıta memurunun oğlu ve Yahşihan Belediyesi'nde geçici işçi statüsünde çalışan Türkiye İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürü Nazım Ulu'nun kızı olduğu öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak İHA'ya açıklama yapan Başkan Ağca, prosedürü uyguladıklarını belirterek, "Belediye başkanının oğlu işe giremez diye bir kural mı var. Bize müracaat eden 9 kişi oluşturulan komisyon ile işe alındı. İşe alımlar tamamen prosedüre uydun olarak yapıldı. Hatta, Edirne'den, Kars'tan, Çankırı'dan, Ankara'dan ve Kırıkkale'den müracaatlar da oldu" şeklinde konuştu.

Belediyenin 4 kişilik itfaiye eri kadrosu için açtığı sınava 9 kişinin başvurduğunu, sınavı, oğlu Mevlüt Ağca, kayınbiraderinin oğlu Davut Aktaş, eski zabıta memuru Kadir Bilge'nin oğlu Alper Gazi Bilge ve Türkiye İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürü Nazım Ulu'nun kızı Filiz Ulu'nun kazanmasının eleştirilere neden olduğunu ifade eden Başkan Ağca, "Sınavın yapılacağını, Posta Gazetesi'nde, yerel gazete olan Bayrak Gazetesi'nde ve Mahalli İdareler web sitesinde ilan edildi. Ancak bize, şartlara uygun 9 kişi

müracaatta bulundu. İşçi alım sırasında spekülasyon yapılacağını hissettiğimden, benim yer almadığım bir komisyon kurduk. Adaylar, belediye yazı işleri müdürü, belediye meclis üyesi ve Kılıçlar beldesinden bir memur ile oluşan komisyon tarafından değerlendirildi. Aranan şartlara uygun ve sorulara doğru cevap veren 4 kişi işe alındı. Benim, işe girmeye hak kazananlardan haberim bile yoktu. O gün ben Kırıkkale Tıp Polikliniği'nde tedavi görüyordum. Rahatsızlığım neden ile bana serum bağlanmıştı. Olay bize

muhalif olanlar tarafından abartıldı. Sınav, kurallara uygun yapıldı. Hatta oluşturulan komisyonda, ben özellikle yer almadım. Adaylar, Türkiye İş Kurumu tarafından gönderildi" diye konuştu.

KIRIKKALE'DEKİ IRMAK BELEDİYESİ'NDE İŞE GİREN 4 KİŞİ TARTIŞMALARA NEDEN OLDU
KIRIKKALE'DEKİ IRMAK BELEDİYESİ'NDE İŞE GİREN 4 KİŞİ TARTIŞMALARA NEDEN OLDU
KIRIKKALE'DEKİ IRMAK BELEDİYESİ'NDE İŞE GİREN 4 KİŞİ TARTIŞMALARA NEDEN OLDU
KIRIKKALE'DEKİ IRMAK BELEDİYESİ'NDE İŞE GİREN 4 KİŞİ TARTIŞMALARA NEDEN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 18:59:02
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 19:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?