22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Başrolde Yeşil Vadi

Minik çevreciler, "Başrolde Yeşil Vadi" projesi kapsamında çevre için resim yaptılar.

İHA, GSM, İYGDER ,TEMA ve Kırıkkale-Bahşılı Belediyesi'nin ortaklaşa hazırladığı, Ulusal Ajans tarafından da kabul gören ve AB tarafından desteklenen, "Başrolde Yeşil Vadi" proje etkinlikleri içerisinde yer alan gönüllü minik çevreciler resim çalışması yapıldı. 

Kızılırmak kenarındaki Celal Bayar Parkı'nda Bahşılı Yakamoz ilköğretim öğrencilerinin katıldığı resim boyama çalışması büyük ilgi gördü. Küçük fırçalar, resim öğretmenleri eşliğinde ırmak kenarında çevre için resim boyadılar. Programa katılan Bahşılı Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin, gelecek nesillere çevre bilincinin anlatılması açısından bu tür çalışmaların desteklenmesi gerektiğini söyledi. Bişkin, "Proje ortağı olarak biz elimizden gelen desteği veriyoruz. Bu minik yavruların zihinleri teyp gibidir. Ne verirseniz onu alırlar. Bu yaşta çevre bilincini onlara öğretmek çok önemlidir. Bugün yapılan bu çalışma ile açık havada ırmak kenarında resim boyamanın zevkini hep birlikte yaşadık. Aynı zaman da çevre temizliği yaparak, çevreyi kirleten büyüklere de bir ders verdiler" dedi. "Başrolde Yeşil Vadi Projesi" içerisinde yer alan 1.Ulusal İnsan ve Çevre konulu fotoğraf yarışmasına başvuruların 20 Ağustos'a kadar uzatıldığını belirten yetkililer, jürinin, bu ay sonunda eserler arasında seçeceği fotoğraflara ödül verileceğini söylediler.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2006 Perşembe 17:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdal geyikçi-köçek IP: 85.104.75.xxx Tarih : 18.08.2006 09:20:05
kırıkkale halkına küçüklerimiz.inşallah örnek olurlar.yapmış oldukları çalışmalar.boylarından büyük.pikniğe gelenlerin bıraktıkları çöpleri dahi toplamışlar.inşallah pikmiğe gelenler.daha dikkatli olurlar.çevreye karşı.çocuklarımızada örnek olurlar. inşallah.belediye,dende çevreyi kirletmeyelim.yazılı tabalaları cuvaltırsa piknik alanlarında dahada bilinçli olurlar.bizim okumaya ihtiyacımız var.bir şeyi anlatmakla anlamıyoruz.saygılarımla.erdal geyikçi-köçek