21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Belediye iftar yemeği verdi

KIRIKKALE BELEDİYESİ İFTAR YEMEĞİ VERDİ

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz tarafından iftar yemeği verildi.

Bu yıl 7.'si düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, belediye çalışanları ve davetliler katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, "İftar yemeğimiz, her kesim insanımızın, her kesim anlayışın, siyasal eylemin buluştuğu, birlikte olduğu, kentimizde iyi bir zemin oluşturmak adına bu iftarları önemsiyorum. İftarlar, bu anlamda bereketin bol olduğu bir ay içerisinde bizleri birleştiren, sevgiyi, saygıyı, muhabbeti çoğaltan bir yapısı olmasından dolayı bu yıl yine tekrar düzenleme yoluna gittik" dedi.

İftar yemeği sonrası Kırıkkale Belediyesi tarafından bir süre önce hizmete açılan Cumartesi pazarında kendilerine yer verilmediğini ileri süren yaklaşık yüz kişilik pazarcı esnafı ve zabıta yetkilileri arasında tartışma çıktı. Zabıta Müdürü Fatih Tuncay ve pazarcı esnafının arasındaki tartışmanın devam etmesi üzerine iftar yemeği verilen Gök Düğün Salonu'na polis çağrıldı. Pazarcı esnafı ve zabıtalar arasında zaman zaman sözlü sataşmalar da yaşandı.

AK Parti Milletvekili Vahit Erdem ile görüşmek istediklerini belirten pazarcı esnafı dağılmayarak uzun süre bekledi.

Pazarcı esnafı adına bir açıklama yapan Tuncay Albayrak isimli esnaf, pazar yerlerinin adaletsiz şekilde dağıtıldığını ileri sürdü.

Albayrak, "Bu şehirde zulüm var. Ekmeğimiz elimizden alınıyor. Sayın Başbakanımızı ve İçişleri Bakanımızı göreve davet ediyoruz. Bir insanın ekmeği ile namusu ile oynanmaz. Evimize ekmek götüremiyoruz. Sesimizi duyurmak istiyoruz bu bizim en doğal hakkımızdır" dedi.

Kalabalık grup Milletvekili Erdem'in gelmesi ile sakinleşti. Esnafın arasına gelen Erdem, konuyu öğrendiğini çözüm yolu üreteceklerini belirtti.

Bu arada Erdem'le görüşen pazarcı esnafları adında Tuncay Albayrak, Erdem'in Başkan Korkmaz'a, "Başkan sizin oylarınızla seçildi" demesi üzerine, "Biz başkana oy vermedik. Biz Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdik. Sayın Başbakanımıza oy verdik. 12 Eylül referandumunda da biz esnaflar olarak evet oyu vereceğiz" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine kalabalık grup birkaç kez 'evet' diyerek bağırdı. Çok sayıda polisin gelerek güvenlik tedbiri aldığı alanda Milletvekili Erdem ile görüşen kalabalık grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

KIRIKKALE BELEDİYESİ İFTAR YEMEĞİ VERDİ
KIRIKKALE BELEDİYESİ İFTAR YEMEĞİ VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 15:55:05
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 18:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?