21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Belediye işçileri açlık grevinde

Kırıkkale Belediyesi'nde çalışan işçiler, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle açlık grevine başladı. Bir hafta sürecek olan açlık grevine simit yenerek başlandı.

Kırıkkale Belediyesi'nden 5 aydır ücretlerini alamadıklarını iddia eden işçiler, Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şubesi önünde kurulan çadır önünde eylem yaptı. Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Harun Arslan da işçilere destek verdi.

Yaklaşık 100 işçinin katıldığı eylemde basın açıklaması yapan Hizmet-İş sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Adem Cevizoğlu, 5 aydır işçilerin maaşlarını alamadıklarını, mücadelelerinin alın terlerinin alınıncaya kadar devam edeceğini söyledi. Cevizoğlu, "Bizler sadaka istemiyoruz. Alnımızın terinin karşılığı olan maaşlarımızı istiyoruz. İnsan gibi çalışıyoruz insan gibi muamele görmek istiyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından sendika önüne kurulan çadırda giren Şube Başkanı Adem Cevizoğlu ve işyeri sözcüsü, bir hafta sürecek açlık grevine simit yiyerek başladılar.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 09:41:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
personel IP: 78.160.16.xxx Tarih : 10.07.2009 02:43:20

helal olsun size kanal A iyiki sizler varsınız aylardır hepimiz açız,bankalara borcumuzu ödeyemez hale geldik,ama bu belediye başkanı veli efendinin hiç biri umurunda değil işciye bir düşmanlığı var işcilerinen uğraşıyor,sağa sola sürüyor ama olmuyor en büyük darbeyi maaşlarımızı ödemeyerek perişan ediyor, hepimizin çocukları okuyor,servis paralarını vermeyince yayan gidiyorlar,ama bir gün bu beddualar tutacak,inşallah bizim düştüğümüz durumlara kendileride düşer HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ ALLAHINDAN BULUR İNŞALLAH.