21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Belediye işçilerinden maaş eylemi

Kırıkkale Belediyesi'nde çalışan işçiler, 6 aydır maaş alamadıklarını iddia ederek Kırıkkale Belediyesi önünde eylem yaptılar. Yaklaşık 300 işçinin bir araya geldiği eylemde polisin dağılın ihtarına uymayan işçilere jop ve biber gazı kullandı.

Eylemde Hizmet İş Sendikası Genel Merkez Teşkilatlandırma Sekreteri Zekeriya Koca, Hizmet İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Adem Cevizoğlu ve bazı işçiler gözaltına alındı. Maaşlarını alamadıklarını ileri süren belediye işçileri belediye Hizmet İş Sendikası önünde toplandı. Uzun süre sendika önünde bekleyen işçiler zaman zaman "Korkmaz istifa" şeklinde sloganlar attılar.

Belediye işçilerinin eylemine destek veren Hizmet İş Sendikası Genel Merkez Teşkilatlandırma Sekreteri Zekeriya Koca, sendika önünde yaptığı basın açıklamasında, "Şu ana kadar yapılan görüşmelerde gerekli sonuç alınamadı. Bu bir mazeret değil Kırıkkale'yi yöneten bir belediye başkanı her yere para buluyorsa, çalıştırdığı işçilerin hakkını vermek zorunda. Çoluğuna çocuğuna harçlık vermeyen, evine ekmek götüremeyen ve aç gezen işçisinin maaşını ödememesi bir haksızlıktır. Sizinle berberiz size destek oluyoruz" şeklinde konuştu

Yaptığı görüşmeler sonucunda aylardır oyalandığını söyleyen Hizmet İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Adem Cevizoğlu ise, "Hepimizin durumu ortada, bugün yarın diyerek bugüne kadar bizi beklettiler. Hepinizden özür diliyorum. Bu suç bizim suçumuz. Sizlerin hiçbir suçu yok, biz inandık ve sonu bu oldu. Artık bıçak kemiğe dayandı, ne derseniz yerden göğe kadar haklısınız" dedi.

İşçiler daha sonra Kırıkkale Belediyesi önünde önce oturma eyleme yapmak için sendikadan hareket ettiler. Polis engeline takılan işçiler, uyarılar sonucunda dağılarak belediye önünde tekrar toplandı. Bir süre alkışla maaşlarını alamadıkları için belediye yönetimini protesto eden işçiler burada da evlerine ekmek götüremediklerini söylediler. Bir müddet belediye önünde oturan işçiler "Korkmaz istifa" sloganları atarak, kendilerine muhatap aradıklarını belirttiler.

Elektrik, su, doğalgaz ve telefon gibi ödenmesi gereken borçlarını, maaş alamadıkları için birçok işçinin elektriklerinin kesildiğini söyleyen grup, "Burada niye toplandık, hakkımızı ver" diyerek tepkilerini dile getirdiler. Belediye önünde bir müddet oturma eylemi yapan işçiler, "Evlerimize ekmek götüremez hale geldik, bizi bu hale düşürenler utansın. Hak ettiğimiz halde maaşlarımızı alamıyoruz" şeklinde konuştular.

Grubun dağılması için birkaç kez uyarıda bulunan polis, uyarılara aldırmayan işçilere jop ve biber gazı kullandı. Eylemde Hizmet İş Sendikası Genel Merkez Teşkilatlandırma Sekreteri Zekeriya Koca, Hizmet İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Adem Cevizoğlu ve bazı işçiler gözaltına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 09:05:06
Güncelleme :27 Mart 2009 Cuma 09:10:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?