22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Belediye işçilerinin maaş isyanı

BELEDİYE İŞÇİLERİNDEN MAAŞ TEPKİSİ

Kırıkkale'de uzun süredir ücretlerini alamadıklarını ileri süren belediye işçileri, Hizmet İş Sendikası önünde kurban keserek eylem yaptılar. Belediye yönetimini istifaya davet eden yaklaşık 300 işçi ve ailesi belediye önüne siyah çelenk bıraktı.

Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şubesi önünde toplanan yaklaşık 300 belediye işçisi ve aileleri bir basın açıklaması düzenledi. Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Harun Arslan ve Şube Başkanı Adem Cevizoğlu'nun da katıldığı basın açıklamasında, belediyede çalışan işçilerin uzun süredir ücretlerini alamadıkları, Kurban Bayramı için kimsenin kurbanlık alamadığı ifade edildi.

Belediye işçilerine geçtiğimiz gün yapılan basın açıklamasının ardından bir miktar ücret ödendiğini ancak bu ücretin yeterli olmadığını belirten Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Arslan, "Perşembe günü yapmış olduğumuz basın açıklamasında belediye işçilerinin maaş alamadıklarını belirtmiştik. Dün itibari ile bir miktar ödeme yapılmıştır. Bu da bir maaş etmiyor. Yeni kadrolu işçilerin 8,5 maaş, eski kadrolu işçilerin ise 5,5 maaşları verilen sözlere rağmen halen ödenmemiştir. Belediye hangi ayın

ya da hangi yılın parasını ödüyor, kimse bilmiyor. İşçi arkadaşlarımızın kafası tamamen karışmış durumdadır. Belediye yönetimi bunca olaylara karşı çözüm üretmemekte olup sendikayı, işçiyi ve kamuoyunu umursamaz bir tavır içinde bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Ücret ve diğer haklarını alamayan 800 civarında belediye işçisi olduğunu ve Kurban Bayramı'na bir hafta kalmasına karşın hiç kimsenin kurban alamadığını ifade eden Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Arslan, "Kırıkkale belediyesi yönetimi ücretlerimizi vermemekle bizleri sadece maddi sıkıntılarla başbaşa bırakmayıp büyük sosyal boyutu olan manevi sıkıntılarla da karşı karşıya koymuştur. Bilindiği gibi, inancımıza göre bir küçükbaş kurban ancak bir kişi tarafından kurban edilebilir, biz ise 800 işçi adına keseceğiz" dedi.

Açıklamaların ardından eyleme katılan yaklaşık 300 işçi ve aileleri maaşlarını alamayan 800 işçi adına bir koçu sembolik olarak kurban ettiler. Daha sonra işçi ve aileleri alkış, ıslık ve sloganlar eşliğinde Kırıkkale belediyesi önünde siyah çelenk bıraktı. Eylemlerini tamamlayan kalabalık grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

BELEDİYE İŞÇİLERİNDEN MAAŞ TEPKİSİ
BELEDİYE İŞÇİLERİNDEN MAAŞ TEPKİSİ
BELEDİYE İŞÇİLERİNDEN MAAŞ TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 15:26:02
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 16:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
jinda öztürk IP: 78.161.243.xxx Tarih : 6.02.2010 19:01:25

m.beşir ayanoğlu maaş çok az veriyor çok kötü bir durum inanamıyorum bütün parayı galiba aiesine harcıyor çok yanlış 700 ve1.000 nedir ki ona yazıklar olsun diyorum...