21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

KIRIKKALE BELEDİYE MECLİSİ 2010 YILI İLK TOPLANTISI YAPILDI

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale'ye yapılması planlanan yeni hastanenin hastaneler bölgesine yapılması gerektiğini söyledi.

Belediye Meclisi 2010 Ocak ayı ilk toplantısını Belediye Başkanı Veli Korkmaz başkanlığında gerçekleştirdi. Belediye meclisinin ilk gündem maddesi zabıta, itfaiye ve koruma güvenlik çalışanlarının fazla çalışma ücretlerinin belirlenmesi oldu. Meclis fazla çalışma ücretinin 215 TL olmasını oy birliğiyle kabul etti. Gündemin ikinci maddesi ise Denetim Komisyonuna üye seçimi oldu. Denetim Komisyonu üye sayısı 3'ten 5'e çıkartılırken komisyona Fazlı Güventürk, Yasemin Algan, Adnan Çatalok, Şevket Satılmış, Recep Ünlü seçildi.

Kırıkkale Belediye Meclisi 2010 yılı ilk toplantısında imar tadilatları görüşmeleri sırasında söz alan Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Yüksek İhtisas Hastanesi'nin bulunduğu alana yapılması planlanan yeni hastanenin alt yapı yönünden sorun oluşturacağını savundu. Yapılması düşünülen hastanenin yerinin yanlış olduğunu öne süren Korkmaz, "Bu hastane bizim alanımızın dışına çıkıyor. Yinede bizden hizmet bekleniyor. Burası Yahşihan bölgesinde. Altyapısı yok. Bu alanın alt yapısının merkeze bağlanması için sıfırdan altyapı yapılması gerekiyor. Bu da çok büyük maliyet demektir. Yeni hastanenin, mevcut hastaneler bölgesine yapılması daha uygun olacağı düşüncesindeyim" dedi.

Devlet İstatistik Enstitüsü verilerine göre Kırıkkale'nin en fazla konut üreten iller arasında olduğunu belirten Korkmaz, bu konuda Kırıkkale'nin Türkiye genelinde ilk 10 içerisinde yer aldığına işaret etti. Toplu konutların esnafları etkileyip etkilemeyeceği konusundaki sorusuna da yanıt veren Korkmaz, "Toplu konutların esnafı etkileyeceği söylentisi doğru değil. Son yıllarda Kırıkkale metrekare olarak çoğalıyor. Samsun yolu üzerinde ruhsat sayısı arttı. Son zamanlarda 800'ün üzerinde ruhsat vermişiz" şeklinde konuştu.

KIRIKKALE BELEDİYE MECLİSİ 2010 YILI İLK TOPLANTISI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 20:59:04
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 22:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?