22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Belediye okulları dezenfekte etti

KIRIKKALE'DE OKULLAR DOMUZ GRİBİNE KARŞI DEZENFEKTE EDİLDİ

Kırıkkale'de domuz gribine karşı tüm okullarda dezenfekte çalışması yapıldı.

Kırıkkale Belediyesi Temizlik Müdürlüğü ekipleri 5 eğitim bölgesindeki 5 anaokulu, 44 ilköğretim okulu, 24 lise ve 12 bağımsız bölge okulları ve merkezlerindeki tüm okulların ilaçlamasını gerçekleştirdi.

Belediye temizlik görevlileri tarafından ıslak ilaçlama yöntemiyle tüm okullarda sınıflar, sıralar, masalar, tuvaletler ve yemekhaneler tek tek dezenfekte edildi. Kent genelinde yapılan çalışmalarda okul hizmetlileri ve idareciler de görev aldı.

Milli Eğitim Şube Müdürü Hacı Aslan Atman, il genelinde bütün okullarda dezenfekte çalışması yapıldığını belirterek, yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi.

Dezenfekte çalışmalarında çamaşır suyuna ağırlık verdiklerine dikkat çeken Atman, "Personellerimizle okulun bütün kapı, pencere ve panolarını Bakanlığın istediği şekilde dezenfekte ettik. Dezenfektede çamaşır suyu, arap sabunu ve yüzey temizleyici kullandık. Öğrencilerimiz gönül rahatlığı ile temiz şeffaf okullarına gelebilirler. Bundan sonra kendi evleri gibi koruyacaklarına inanıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2009 Pazar 15:02:03
Güncelleme :1 Kasım 2009 Pazar 15:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?