22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Bin 414 kişi kanser taramasından geçti

Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) Kırıkkale Şubesi'nin 2007'deki faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Kırıkkale Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Öncel, merkezin bugüne kadar bin 412 kişiyi kanser taramasından geçirdiğini söyledi.


Kırıkkale Devlet Hastanesi KETEM Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, hastane personeli ve Sağlık İl Müdürü Yalçın Şengül katıldı. Çalışmalarının asıl amacının kanseri erken teşhis etmek ve bu konuda halkı bilinçlendirmek olduğunu belirten Başhekim Mehmet Öncel, kanser ve insanlarda oluşabilecek kanser çeşitleri hakkında bilgiler verdi. İlde bugüne kadar bin 412 kişinin kanser taramasından geçirildiğini söyleyen Öncel, kadınlarda en çok rastlanan kanser türünün meme kanseri olduğunu belirtti.

Öncel, "Merkezimizin en büyük amacı, vatandaşlarımızı kanser konusunda bilinçlendirmektir. Merkezimizde çalışan personelimiz, vatandaşlarımızla yakından ilgilenip, bilinçlenme konusunda önemli bilgiler vermektedir" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 00:00:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ankaralıustat IP: 85.98.168.xxx Tarih : 14.01.2008 19:34:54

sevgili mehmet öncel öncelikle yapmış oldugunuz başarılı çalışmlar ve meslek hayatınızdaki başarınızdan dolayı size çok teşekkür ederim ve başarılarınızın devamını dilerim saygılarımı sunarım