22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Bir annenin dramı

8 Mart Dünya Kadınlar günü, Türkiye'de ve tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Kırıkkale'de yaşayan Nevin Büker(43) adlı bir anne ise 20 yılı aşkın bir süredir hasta yatağında yatan oğlu için uğraş veriyor.

Dünya Kadınlar Günü olarak kabul edilen 8 Mart günü için bütün şehirlerde mitingler, konser ve konferanslar düzenlenirken, 20 yılı aşkın süredir hasta oğlunu yatakta büyüten bir anne bugünün önemini ayırt etmeden yaşamına kaldığı yerden devam ediyor.

Kırıkkale'nin Yenimahalle semtinde yaşayan Nevin Büker isimli fedakar anne, bugünü yaklaşık 20 yılıdır yatakta hayat mücadelesi veren oğlu Emre Okyay için geçiriyor. Her gün olduğu gibi bugün de oğlu ile ilgilendiğini dile getiren anneye bugünün anlamı sorulduğu zaman 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bilmediğini söylüyor.

Hayat hikayesini anlatan Nevin Büker, kadınlar günü hiç kutlamadığını belirterek, "Ben bir kadın olarak Dünya Kadınlar Günü'nü hiç kutlamadım. Daha doğrusu kutlama şansım olmadı. Kadınlar Günü kutlamak bizim neyimize. Serebral Palsy hastası olan oğlumla birlikte hayat mücadelesi veriyoruz. 20 yıldır olduğu gibi bugün de oğlumun bakımını yapıyor, yemeğini yediriyorum. Kısacası tüm günümü oğlumla geçiriyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 19:47:48
Güncelleme :8 Mart 2009 Pazar 19:50:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?