22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Bir günde 30 yangın!

Kırıkkale İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarıyla birlikte günde yaklaşık 30 yangına müdahale ediyor.

Yangınların, daha çok dikkatsizlik ve cam kırıkları gibi nedenlerden çıktığı belirtildi. Son zamanlarda ot yangınlarındaki artışa dikkat çeken Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürü Yalçın Yılmaz, basit gibi görülen ot yangınlarının acı olaylara neden olabilecek, büyük yangınlara davetiye çıkardığını söyledi.

Son günlerde artan ot yangınları konusunda özellikle, ailelerin çocuklarını bilinçlendirmesi gerektiğini belirten Müdür Yılmaz, ot yangınlarının daha büyük ve yıkıcı yangınlara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Yılmaz, ot yangınlarının kaynağının tamamen insanların tedbirsizlik ve dikkatsizliğine dayalı olduğuna dikkat çekerek, 'Ot yangınları en çok ana yol kenarlarında meydana geliyor. Araç içinden atılan sönmemiş sigara izmariti bu yangınların en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Ayrıca araç içerisinden yol kenarına atılan şişeler de mercek görevi görerek ot yangınlarına neden olabiliyor. Ot yangınları biraz büyüyünce arka planda kalan evlere sıçrayıp, çok ciddi tehlikelere neden olabiliyor.' diye konuştu.

 

showhaber
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 23:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?