21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Bir hayalim var!

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU KIRIKKALE'DE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kırıkkale bir dönem emeğin başkentiydi, sanayinin başkentiydi. Ne oldu Kırıkkale'ye? Türkiye'yi geliştiriyoruz diyenler gelip şu Kırıkkale'ye baksınlar bakalım" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kırıkkale'nin Keskin ilçesi, Hasandede kasabası ve Bahşılı ilçesini ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, "Bugüne kadar 40 ili gezdim şimdi 41. ildeyim Kırıkkale'deyim. Sizinle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Kırıkkale bir dönem emeğin başkentiydi, sanayinin başkentiydi. Ne oldu Kırıkkale'ye? Türkiye'yi geliştiriyoruz diyenler gelip şu Kırıkkale'ye baksınlar bakalım" dedi.

"Bugün Kırıkkale'de hüzün var, göç var. 103 bin kişi göç etti Kırıkkale'den" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Kimse memleketinden gitmek istemez. Eğer Kırıkkale'den bu hükümet döneminde 103 bin kişi göç ettiyse, Kırıkkaleli kendine sormalı. Madem Türkiye gelişmişti, kalkınmıştı, neden göç ettik? Niçin Kırıkkale göç etsin? İbrahim Örs vardı, Kırmaksan vardı. Ne oldu bu markalar? Recep Bey'e sormayacak mıyız? Ne oldu bu markalar diye sormayacak mıyız? Ben size bunu sorun diye geldim. Şimdi kalkmışlar, referandum yapacağız diyorlar. Ama ben size söyleyeyim, eğer bir ülkede yargı siyasallaşırsa orada adalet olmaz.

İki yere siyasetin girmemesi lazım. Yargı ve orduya, yargıya siyaset girerse Türkiye'de sağlıklı demokrasi olmaz. Türkiye'de yargı bağımsız ve tarafsız olmalı."

Kılıçdaroğlu, "Bu anayasa değişikliği memurun, işçinin, emeklinin, çiftçinin, sanayicinin derdini çözüyor mu? O zaman son bir soru bu anayasa değişikliği kimin derdini çözüyor. Bu anayasa değişikliği kul hakkı yiyenlerin, yargıdan kaçmasını sağlıyor. Buna izin vermeyeceğiz. Bir insan yolsuzluk, hırsızlık yapmamışsa, o kişi dokunmazlıklar arkasına saklanır mı? Diyorlar ki sen sert konuşuyorsun. Ben ne diyeyim? Milleti soyanlara evet soymaya devam edin mi diyeyim? Burada muhafazakar insanlarımız yaşıyor.

Kul hakkı yemek büyük suç değil mi? İnancımıza göre her türlü günahı Allah affeder, ama kul hakkı ile karşıma gelme der. Biri buna dur demeli. Buna dur diyecek sizlersiniz" dedi.

Kırıkkale Belediyesi çalışanlarının maaş alacaklarına ve kapanan fabrikalara değinen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin durumu çok iyiymiş. Hadi inanalım. Peki 11 aydır maaşlarını Belediye'den alamayan işçilere ne diyeceğiz? Siz 11 aydır işçiye maaş ödeyemiyorsunuz bu nasıl gelişmedir diye sormazlar mı adama? Kırıkkale aynı zamanda emekliler kenti. Binlerce emekli var. Fabrikaları kapattılar, şimdi oralarda 2 bin 500'e yakın işçi çalışıyor. Emeklilere soruyorum. Geçen sene AK Parti bir kanun çıkarttı. Bu kanun

der ki, emeklilere milli gelir artışından pay alamaz der. Siz emekliler bu ülkenin 2. sınıf vatandaşları mısınız? Başbakan 3 Mart'ta diyor ki röportajında ben aylığımla geçinemiyorum onun için şirket kurdum diyor. TC tarihinde ilk kez bir Başbakan, Başbakanlık koltuğunda otururken şirket kuruyor. Kırıkkale'de bizi dinleyen binlerce emeklinin vicdanına sesleniyorum. Sayın Başbakan metro, otobüs, taksi parası vermezsin peki sen ayda 13-14 bin liraya geçinemiyorsun da Kırıkkale'deki gariban emekli nasıl 500-600 lirayla nasıl geçinecek. Hiç vicdanın sızlamıyor mu?" şeklinde konuştu.

'Biz de hırsızlığa, soyguna yer yoktur' diyen Kılıçdaroğlu "Size söz Memur Kemal'in, işçi Kemal'in, çiftçi Kemal'in sözü. İntibak Yasası çıkacak. Halkın iktidarında yapacağız biz bunu. Recep Bey diyor ki, efendim bunu nasıl yapacaksın? Biz de hırsızlığa, soyguna yer yoktur. Kul hakkı yoktur. Bunları yaparsan Türkiye'de bir tek çocuk bile yatağa aç girmez. Bu coğrafyada bir tek çocuk bile yatağa aç girmeyecek halkın iktidarında. Siz bunu nasıl yapacaksınız, reçeteyi bize de verin diyorlar. Adama sormazlar mı sen 8 yıldır iktidarsın madem öyle neden oturuyorsun o koltukta? Başbakan 11 aydır aylık alamayan belediye işçisini görsün Kırıkkale'de. Ramazan gelmiş yiyecek dağıtacağına, çalışanın alın terinin hakkını ver. Biz de fakir fukaranın yoksulluğunu teşhir ederek makarna, bulgur dağıtmayacağız" diye konuştu.

Konuşmalarının sonunda Kırıkkale halkından destek istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Yoksulluğun olmadığı, kardeşliğin olduğu onurlu Türkiye'yi kurmak için sizin oylarına ihtiyacımız var. Oy verin Türkiye'nin kaderini değiştirelim. Bunlar, yeri geldi insanların en temiz duygularını sömürdüler. İnançlarını sömürdüler, inançlarıyla oynadılar. Bir tek kişi ibadetimi özgürce yerine getiremiyorum diyorsa gelecek bu kardeşini bulacak. Onun önüne düşüp ibadetini özgürce yerine getirmesini sağlayacağım. Bir hayalim var. Özgür, güçlü bir Türkiye, bunu hep beraber başaralım diyorum hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

Konuşmasının ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu seçim otobüsünün içinde Zafer Caddesi'nden geçerek esnafları selamlayarak Kırıkkale'den ayrıldı.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU KIRIKKALE'DE
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU KIRIKKALE'DE
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU KIRIKKALE'DE
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU KIRIKKALE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2010 Perşembe 17:51:02
Güncelleme :13 Ağustos 2010 Cuma 14:51:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?