22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Bizim işimiz, akılcılık

CHP KIRIKKALE MİLLETVEKİLİ ADAYI YILMAZ AKILLI PROJEYİ AÇIKLADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili adayı Yaşar Yılmaz, Kırıkkale ile Kırıkkale Üniversitesi'ni buluşturacak 'akıllı proje'yi açıkladı.

CHP Kırıkkale Milletvekili adayı Yaşar Yılmaz, Derya Balık Restoran'da gazetecilerle biraraya geldi. Sohbet havasında geçen toplantıda Kırıkkale'nin küçüldüğünü ifade eden Yılmaz, "Kırıkkale, sürekli göç veriyor. Milletvekili sayımız 4'ten 3'e düştü. İktidar partisine sormak lazım, bu mu sizin sürsün dediğiniz istikrarınız?" diye konuştu.

AK Parti hükümetinin yerel seçimlerde sürekli olarak kullandığı "Marka Şehirler" sloganını anımsatan Yılmaz, "Şimdi iktidar partisine buradan sormak istiyorum. Bir Kırıkkale Belediyesi 15 aydır, bir Keskin Belediyesi 23 aydır çalıştırdığı işçisine maaş veremiyor. Bu işçilerin başka bir geliri yok. Zaten olsaydı kanalizasyonda, çöpte çalışırlar mıydı? Siz böyle mi marka şehirler oluşturuyorsunuz, böyle mi ak belediyecilik sergiliyorsunuz? Peygamber efendimizin hadisi şerifi var. Çalışanın teri kurumadan hakkını veriniz diye. Siz neyi uyguladınız ki, bu hadisi uygulayacaksınız" dedi.

Yılmaz, 12 Haziran genel seçimlerine yönelik sadece kendisinin yapacaklarını anlattığını ve somut projeler ortaya koyduğunu ifade ederek, ortaya koyulan bu projelerle Kırıkkale'deki her kesimin rahatlayacağını söyledi. Yılmaz, Kırıkkale ile Kırıkkale Üniversitesi'ni buluşturacak projesini de basın mensuplarına anlattı. "Bizim çılgınlıklarla işimiz yok, bize akılcı projeler lazım" diyen Yılmaz, Akıllı Proje ile Kırıkkale esnafının rahatlayacağını belirtti. 1992 yılında Kırıkkale Üniversitesi'nin

Kırıkkale'nin çıkışına kurulmasıyla şehirden ayrı bir üniversite oluştuğunu söyleyen Yılmaz, "Bugüne kadar da Kırıkkale, Kırıkkale Üniversitesi'nden istifade edememiştir. Bugün 17 bin kişilik bir üniversiteden söz ediyoruz ama bu nüfusun ne yazık ki sadece yüzde 10'u Kırıkkale'ye geliyor. Diğerleri ise Ankara'ya gidiyor. Akıllı Proje ise tam bu noktada devreye girecek ve Kırıkkale Üniversitesi ile Kırıkkale'yi bu proje ile kaynaştıracağız" diye konuştu.

Akıllı Proje ile yeni binası yapıldıktan sonra yıkılarak Cumhuriyet Meydanı'na katılması planlanan Kırıkkale Valiliği hizmet binasının depreme karşı güçlendirildikten sonra üniversitenin bir fakültesi ya da Meslek Yüksek Okulu'nun burada hizmet vermesinin sağlanacağını söyleyen Yılmaz, "Bu sayede buraya binlerce öğrencimiz gelecek. Bu öğrenciler, bizim esnafımızdan alışveriş yapacak ve Kırıkkaleli esnafımız bu kaynakla rahat bir nefes almış olacak. Kırıkkale'miz küçülürken, bu meydanı büyütme aşkı da

nereden çıktı, bunu da anlamakta zorluk çekiyorum" dedi.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner'in Emniyet Müdürlüğü binasının otel olarak istenmesi durumunda tahsis edileceğini söylediğini hatırlatan Yılmaz, "Orası otel olmaya müsait değil, zira otoparkı bulunmuyor. Emniyet Müdürlüğü binası olarak da aynı gerekçelerle hizmet vermesinde sıkıntı yaşanıyor. Bizim Akıllı Projemiz ile orasını öğrenci yurduna dönüştüreceğiz. Böylece şehir içinde üniversitenin bir akademik biriminin yanı sıra, bir de öğrenci yurdu olacak. Bunun Kırıkkale esnafımız için oluşturacağı

kaynağı düşünebiliyor musunuz? Ayrıca bu üniversiteli öğrencilerimiz için de çok yararlı olacak. Şehrin merkezinde, tüm sosyal donatılara yakın bir yurtta kalıyor olacaklar. Bu yurtla Kırıkkale'deki yurt sıkıntısında da iyileştirme yapılmış olacak" diye konuştu.

Planladıkları Akıllı Proje ile Kırıkkale'nin en büyük sorunlarından biri olan "üniversite-şehir ayrılığına" son vereceklerini ifade eden Yılmaz, "Bizim işimiz çılgınlık değil, akılcılık" dedi. Kırıkkale'de katıldığı bir TV programında 'Kırıkkale'de AKP'yi 3-0 yapın, size çılgın proje olarak Kızılırmak'ı şehir içinden geçirelim' diyen AK Parti milletvekili adayı Beşir Atalay ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i de eleştiren Yılmaz, "1999 seçimlerinde Kırıkkale'de Yeşil Vadi Projesi'ni

ortaya atan benim. Ama ne oldu, gücü eline geçirenler, bir arpa boyu yol gidemedi. Şimdi de ne diyorlar, 'AKP'yi 3-0 yaparsanız Kızılırmak'ı şehrin içinden geçiririz, 3-0 yapmazsanız yapmayız' diyerek bir de seçmeni tehdit ediyorlar. Kırıkkaleli hemşerilerim hiç merak etmesin, onlar bu tehdidin sonucunu sandıkta görecekler. Allah'ın izniyle göreve geldiğimde, bu tip Akıllı Projeler ile Kırıkkale için var gücümle çalışacağım" diye konuştu.

CHP KIRIKKALE MİLLETVEKİLİ ADAYI YILMAZ AKILLI PROJEYİ AÇIKLADI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2011 Perşembe 16:29:02
Güncelleme :9 Haziran 2011 Perşembe 18:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?