22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Borçlar yüzünden inekler haciz edildi

Devlete olan borçlarımızı daha ödeyemeye başlamadan ineklerimiz elimizden alınıyor. Kırıkkale SS Hacılar Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından Hacılar Kasabası sınırları içerisine yaptırılan mandırada bulunan, '50x6 Kalkınma Projesi' kapsamında Tarım ve Köy işleri Bakanlığı'ndan destekle alınan inekler, haciz edildi. Üyeler “ devlete olan borçlarımızı daha ödeyemeye başlamadan, ineklerimiz elimizden alınıyor ” dedi. 500 YTL ’ YE SATILIK İNEK Kırıkkale'nin Hacılar Beldesinde Kurulan ve 72 Üyesi Bulunun SS Hacılar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi '50x6 Kalkınma Projesi' kapsamında, Tarım ve Köy işleri Bakanlığı'ndan alınan destekle 50 aileye 6'şar süt ineği dağıtmış ve bölge halkının umudu olmuştu.

Hacılar kasabasının ekonomisinin bir yıl içerisinde daha iyi duruma getireceği sanılan 50x6 Kalkınma Projesinden faydalanan üyeler perişan oldu.Yem parası ödenmediği gerekçesi ile 30 ailenin inekleri 500 YTL bedelle icra memurları tarafından haciz edilerek yem şirketine verildi. Proje kapsamında verilen ineklerin haciz edilemeyeceğini dile getiren üyeler, Tarım İl Müdürlüğüne yapılan yazılı şikayet dilekçesinden sonuç alamadıklarını belirttiler. Üyeler “ devlete olan borçlarımızı daha ödeyemeye başlamadan ineklerimiz elimizden alınıyor ” dedi. DEVLET GÜVENCESİNDE BİLE HACİZ KONULUYOR. Haciz mağduru olduğunu belirten SS Hacılar Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi denetim kurulu başkanı Müttalip Gündoğdu “ Ne olduğundan bilgimiz yok kooperatif başkanımız Memduh Koyuncuya ulaşamadık. Bizim edindiğimiz bilgiye göre, Proje aşamasında iken borç üzerine bu hayvanlara, mandıraya ve arsaya hiçbir haciz konulamayacağı söylenmişti. Herhangi bir haciz olayında üyelerin birebir kendi şahsi malları haciz edilebilir denilmişti, ama gördüğünüz gibi canlı hayvanlarımız haciz ediliyor.

Alacaklılar bize bir kolaylık sunmadı, bundan sonraki borçları hiç ödeyemeyeceğiz, hayvanlarımız elden gittikten sonra iş bitiyor. Bu konu hakkında Tarım Bakanlığınca da hakkımızda yasal işlem başlatılacak, borçlarımızın vadesinden önce tahsilatına gidilecek birleşik faiz uygulanacak. Yani işimiz bitecek bizim bir daha bu hayvanları alma şansımız yok. Bizim bildiğimize göre bire bir hayvanlar üzerine hiçbir şekilde haciz konulamaz, haciz yoluyla satılamaz, her ne şekilde olursa olsun devlet güvencesinde olan hayvanlara haciz konulamaz şeklinde bize bilgi verildi bizde bu konuda rahat davrandık. Ama devlet güvencesinde bile haciz konuluyor. Diyecek başka bir şey yok ” şeklinde konuştu.

KOOPERATİFE 7 BİN LİRA PARA ÖDEDİM Mağdur olduğunu iddia eden havan sahiplerinden İsmail koyuncu icra yolu ile hayvanları almaya gelenlere hiçbir suretle vermeyeceğini söyledi. Koyuncu “ Ben Tarımsal Kalkınma Kooperatifine 7 bin lira para ödedim. 5 yüz liraya hayvanlarımızı hacz ediyorlar bu paraya buza verilmez, bu hayvanları bize başkan Memduh koyuncu verdi gelsin kendisi alsın. Bu anlaşmalı bir dövüş. Kooperatife 7 bin liralık yem parası yedirdim, yaz boyunca baktım bir sürü emek verdim ama ne hikmetse borcu bitiremedim ” diye konuştu

Kırıkkale / Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 18:56:31
Güncelleme :16 Ağustos 2008 Cumartesi 11:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?