21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Borcu için Ankara'ya yürüyor

EVİNİ KAYBETMEK ÜZERE OLAN VATANDAŞ ANKARA'YA YÜRÜYOR

Kayseri'de ödeyemediği kooperatif borcundan dolayı evini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Fahrettin Kaya, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek üzere yürüyerek Ankara'ya gidiyor.

Kayseri'de otobüs işletmeciliği yaparken ekonomik krizin ardından iflas eden 4 çocuk babası Fahrettin Kaya (48), maddi sıkıntılar nedeniyle biriken kooperatif borcunu ödeyemeyince evini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

34 bin TL'lik borcunu ödeyemediğini söyleyen Kaya, sıkıntılarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletmek için Kayseri'den yürüyerek yola çıktı. Kırıkkale'ye ulaşan Kaya, bir süre burada dinlendi. Ankara'ya kadar yürüyecek olan Kaya, "Sayın Cumhurbaşkanımla, Başbakanımla görüşmek için pazartesi günü Kayseri'den yola çıktım. Kooperatif sorunlarımdan kendimi kurtarmak için Allah'ın izni ile Başbakanımla mutlaka görüşmek istiyorum. Bir saat olsun görüşmek istiyorum. Türk milletinden, milletvekillerinden, sanatçılarımızdan destek istiyorum" dedi.

Kaya, "Kooperatif borçlarımızı ödeyemedik. Ödeyemediğimiz için borçlar yükseldi. Şu anda da çalışmıyorum. Kooperatifle olan sıkıntılarımı mutlaka devlet büyüklerimize aktaracağım. Sesimi duyuramazsam başkent Ankara'da açlık grevine gideceğim" diye konuştu.

Kayseri'den 14 Haziran'da yola çıkan ve 4 günde Kırıkkale'ye ulaşan Fahrettin Kaya, bir müddet dinlendikten sonra yoluna devam etti.

EVİNİ KAYBETMEK ÜZERE OLAN VATANDAŞ ANKARA'YA YÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 17:41:02
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 17:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?