22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Borcunu ödemek için bilezik çalmış

KIRIKKALE’nin Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan bir kuyumcuya müşteri gibi girip, bin 750 YTL tutarında bilezik çalan 24 yaşındaki Y.Ç., Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Şubesi ekiplerinin takibi sonucu yakalandı.

Zanlı, yeni nişanlandığı için borçlandığını, bilezikleri borcunu ödemek için çaldığını söyledi.

Cumhuriyet Caddesi’nde Öz Kuyumcu’ya müşteri gibi giren Y.Ç., kalabalıktan ve kuyumcunun dalgınlığından yararlanarak, birkaç bileziği fark ettirmeden cebine koyup kaçtı. Kuyumcunun bileziklerin kayıp olduğunu anlayıp polise bildirmesi üzerine güvenlik kamerası görüntüleri incelendi. Kimliği belirlenen zanlı Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki evinde yakalandı.

Başka bir kuyumcuda bozdurduğu bilezik parasının bir bölümüyle borcunu ödediğini itiraf eden Y.Ç., “Nişanlanınca borç altına girdim. Çalıştığım işyerinden de çıkarılınca borcumu ödeyemedim. Alacaklılar sıkıştırıyordu. Kalabalık bir kuyumcu dükkanına müşteri gibi girerek, aldığım bilezikleri fark ettirmeden cebime koyup çıktım. Bilezik parasının bir bölümüyle borcumu ödedim, kalanını da nişanlımın ailesine verdim. Karşımda polisi görünce şaşırdım, pişmanım” dedi.

Y.Ç., sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 12:55:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cem IP: 88.249.6.xxx Tarih : 27.10.2008 18:27:49

SEN UTANMA DEĞERLİ KARDEŞİ SENİ BU HALE KOYAN HÜKÜMET UTANSIN.KİM İSTER SÖYLEYİN KİM İSTER BÖLYLE OLMAYI!MECBUR BIRAKIYORLAR.YEMİN EDERİM BENDE DÜŞÜNÜYORUM ARTIK.MECBURUM AÇLIKTAN ÖLECEM :( İŞ YOK GÜÇ YOK İŞ SAHASI YOK NE YAPAYIM SÖYLEYİN!