22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Bu trafikçiler affetmiyor

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü küçük trafikçilere görev yaptırdı. Düzenlenen törenle özel kıyafet ve işaret taşıyan öğrenciler ilk denenmesini Hürriyet Caddesi’nde yaptı.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 134. maddesi uyarınca ilköğretim ve lise öğrencilerinin okul önlerinde güvenli şekilde giriş ve çıkışlarını sağlamak amacıyla oluşturulan trafikçiler, Kırıkkale’de göreve başladı. Göreve başlayan 9 öğretmen, 2 öğrenci velisi ve 27 öğrenci olmak üzere toplam 38 kişi okul geçidi belgesi ile gönüllü hizmet yapacak.

Gönüllü küçük trafikçilerin önemli görevler üsleneceğini söyleyen Kırıkkale Emniyet Müdürü Murat Aykaç, "Okul önlerinde meydana gelebilecek kazaların önlenmesi için açtığımız kurs sonunda küçük trafik öğrencileri yetkiyle donatıldı. Bu kişiler okul giriş ve çıkışlarında trafiği sağlamak amacıyla taşıt trafiğini gerektirdiğinde durdurma yetkisine sahiptir. Trafik sürücüleri de görevlinin vereceği işaret ve talimatlara uymak zorundadır. İşaret ve talimatlara uyulmadığı takdirde görevli yer, saat ve taşıt plakasını trafik polisine bildirerek işlem yapılmasını isteyebilecektir" dedi.

Düzenlenen törenle özel kıyafet ve işaret taşıyan öğrenciler ilk denenmesini Hürriyet Caddesi’nde yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 21:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?