22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Can: Teşvikte ısrarcı olacağız

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Can, Kırıkkale’nin teşvik kapsamına alınmasında ısrarcı olmaya devam edeceklerini söyledi.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Örs, Esnaf Kefalet Odası Başkanı Osman Cebeci ve İşçi Emeklileri Derneği’ni ziyaret etti. Kırıkkale gündemi hakkında açıklamalar yapan Can, teşvik konusunda vekillerle beraber büyük bir çalışma yapacaklarını, Kırıkkale’nin teşvik kapsamına alınmasında ısrarcı olmaya devam edeceklerini söyledi.

Beraberinde İl Başkanı Mehmet Demir ile birlikte gezen Can, "Teşvik Yasası yenilenmeli. Kırıkkale,Karabük, Samsun ve Zonguldak teşvikten yararlanamadı. Bazı illerde yatırımlar istenilen düzeyde gerçekleşmedi. Teşvik Yasası’ndan faydalanan illerin sayısı 36’olarak belirlendi. 4 ilimiz yasa kapsamına giremedi. Yapılacak yatırımların da belli illere değil, her ile dengeli bir şekilde dağıtılması gerekir. Buna bağlı olarak yatırımlar, işsizlik ve yoksulluğun diğer bölgelere oranla daha belirgin olduğunu birinci ve ikinci derecedeki bölgelerde yapılırsa bölgesel gelişmişlik farkının da kısmen önüne geçilmiş olur" dedi.

Kırıkkale gündeminde son günlerde MKE Genel Müdürü Mehmet Başpınar ile Kırıkkale Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli arasında geçen polemiklerin yanlış olduğunu söyleyen Can, "MKE Genel Müdürü’nün çay bahçesi ile polemik yapması çok yanlış. Köstekli’nin MKE üzerine açıklamalarını okudum. Kırıkkale kamuoyu MKE Genel Müdürü’nün başarısızlığını yüksek sesle dile getirmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2005 Cuma 17:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?