21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Çankırılılar'ın unutulmaz gecesi

Kırıkkale’de yaşayan Çankırılılar, düzenlenen yaren gecesinde biraraya geldiler. Kızılkanat Düğün salonunda yapılan yaren gecesine Sağlık Eski Bakanı Doç. Dr. Osman Durmuş, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Murat Yılmazer, Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Saygı duruşundan sonra Çankırılılar Klüptür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Edip Karakaya’nın konuşmasıyla başlayan yaren gecesinde Yaren Ağası ve Baş Ağa emrindeki Çavuş ile Yaren Kültürünü sergileyen oyunlarla beğeni kazandı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde müzik eşliğinde oyunlarını sergileyen Yaren gençleri ma safirler arasından aldıkları konuklarla ip eğirme oyununun oynadılar. Protokol konuklarının ip eğirme oyunu salonu dolduranları gülmekten kırdı geçirdi.

Yaran gecesinin sonunda Çankırılı olan Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş kısa bir konuşma yaptı.Durmuş, "Allah size eline, beline, diline sahip çıkan, bayrağına, toprağına ve vatanına sahip çıkan nesiller yetiştirmeyi nasip etsin. Bu nesillerde bugün ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara cevap verecek nesiller olsun" dedi.

Kırıkkale’de yaşayan Çankırılıların Yaren Gecesi helva ikramıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 16:13:08
Güncelleme :30 Mayıs 2005 Pazartesi 10:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?