22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Çelebi'de yardımlar kartla yapılacak

Kırıkkale'nin Çelebi ilçesinde Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan yararlanan vatandaşlar, işlemlerini artık elektronik kartla yapacak. 

Proje hakkında bilgi veren Çelebi Kaymakamı Ercan Ateş, Türkiye'de ilk kez Sincan Kaymakamlığı tarafından uygulanan çipli kart destekli yardım dağıtım projesinin Çelebi ilçesinde de uygulanacağını söyledi. Ateş, "Bu proje çerçevesinde ilk aşamada ilçe ve köylerde yardıma muhtaç aileleri tespit etmek amacıyla komisyon kurulmuş ve haneler komisyon üyeleri tarafından tek tek gezilerek hane bilgileri, çocuk sayıları, gelir durumu tespit edilip projenin altyapısı oluşturulmuştur" dedi. 

Projenin amacının nakdi ve ayni olarak yapılan yardımlar esnasında yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak olduğunu kaydeden Kaymakam Ateş, "Projenin amacı yardımların hakkaniyete uygun, kişi onurunu zedelemeden yapılmasını sağlamaktır. Özellikle amaç hak sahiplerinin ihtiyaç duyduğu malzemelerin tespiti ve psikolojilerinin olumsuz yönde etkilenmesinin önüne geçmektir" diye konuştu. 

Proje sayesinde hak sahiplerinin Çelebi ilçesi ve Kırıkkale'deki firmalar ve ticari müesseselerden diğer vatandaşlar gibi gönüllerince alışveriş yapabileceğini kaydeden Ateş, "Vakfımız tarafından yapılacak nakdi yardımların kartlara yüklenmesi sayesinde hak sahipleri sıra beklemeden ve deşifre edilmeden yardım alabilme imkanına kavuşacaktır. Herhangi bir maliyet üstlenilmeden yürütülen proje doğrultusunda, üç firma ile anlaşma sağlanmıştır. İnsan haklarına, şeffaflık, hesap verebilirlilik ve
katılımcılık ilkelerine uygun olan bu projenin hak sahiplerine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 23:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?