21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Cephanelik gibi ev!

KIRIKKALE'DE CEPHANELİĞİ ANDIRAN SİLAH VE MÜHİMMATLAR ELE GEÇİRİLDİ

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) kent genelinde yaptığı operasyon sonucunda, gözaltına aldığı 11 kişiyi örgüt kurmak suçundan adliyeye sevk etti.

Zanlıların işyeri, ev ve araçlarında yapılan aramalarda cephaneliği andıran çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Bir süredir kent genelinde çalışma yapan Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri, yapılan bir ihbar üzerine başlattığı çalışmalar sonucunda çocukları cinsel istismar, taciz, hırsızlık, uyuşturucu, tehdit, cebir, korku yaratmak, panik, haksız kazanç sağlamak ve suç işlemek için örgüt kurmak isteyen şahsıları olduğunu tespit etti. Düzenlenen operasyonda olayla ilgisi bulunduğu belirlenen O.Ö., Ü.A., H.S., S.U., Y.E., A.P., H.Ö., İ.A., F.K., A.Y., ve O.Ö. adlı 11 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerine başvurulan zanlılar, haklarında çok sayıda suçtan düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte adliyeye sevkedildiler.

KOM ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan zanlıların ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda ise 3 adet el bombası, 1 adet tabanca, 1 adet uzun namlulu mavzer, 1 adet otomatik av tüfeği, M-16 tüfek fişekleri, 2 adet kuru sıkı tabanca, 2 adet kesici alet, 6 adet patlayıcı infilak kapsülü, çek, senet ve çok sayıda mermi ele geçirildiği bildirildi.

Yapılan sorgulamada susma hakkını kullanan zanlıların silah ve mühimmatları kimden ve nereden temin ettikleri konularında bilgi vermedikleri, tutuklanma talebi ile adliyeye sevkedilen 11 zanlının arasında öğretmen ve güvenlik görevlisi de bulunduğu öğrenildi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

KIRIKKALE'DE CEPHANELİĞİ ANDIRAN SİLAH VE MÜHİMMATLAR ELE GEÇİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 13:11:00
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 13:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?