21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Çevre Bakanı Eroğlu Kırıkkale'de

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Kırıkkale'ye geldi. İlk olarak Vali Hakan Yusuf Güner'i ziyeret eden Bakan Eroğlu Kırıkkale'yi sevindirecek projeleri olduğunu söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu sırasıyla Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner'i, ardından Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve AK Parti İl Başkanı Zühtü Aksal'ı ziyaret etti. Bakan Eroğlu daha sonra İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı.

İlk olarak Vali Hakan Yusuf Güner'i ziyaret eden Bakan Eroğlu, Güner'e başarılar dileyerek hediyeler takdim etti. Eroğlu burada Kırıkkale'yi sevindirecek projeleri de açıkladı. Keskin ilçesi Cerit Müminli köyüne yapılacak olan sulama göletinin inşasına bugün itibari ile başlandığını söyleyen Eroğlu'nun bir diğer sevindirici haberi ise Kırıkkale'ye hayvan barınağının kurulacağı yönünde oldu.

Hayvanların korunması için çok modern teknolojiye sahip ve maksatlı bir hayvan barınağının kurulacağını açıklayan Bakan Eroğlu, "Kırıkkale'ye çok modern ve maksatlı bir hayvan barınağı kurma kararı aldık. Çünkü hayvanları da korumamız gerektiği kanaatindeyim. Sokaklarda gezen birçok hayvan var, bazen bunlar itlaf ediliyor. Bu hayvanları uygun şekilde hayvan barınağında muhafaza etmek lazım. Onların da canı var onlara da sahip çıkmamız lazım" şeklinde konuştu.

İstanbul'a yapılacak olan 3. boğaz köprüsünün doğaya ve çevreye zarar verebileceği yönünde söylentilerin olduğunu hatırlatan basın mensuplarına cevap veren Bakan Eroğlu, 3. köprünün bir zaruret olduğunu ve köprünün yapımı aşamasında tabiat varlıklarına zarar verilmemesinin esas olduğunu belirtti.

Eroğlu, "Bakanlığımız bu konu hakkında bir çalışma gerçekleştirdi.Ormana, tabiat varlıklarına ve tarihi eserlere zarar verilmemesi konusunda gerekli bütün çalışılmalar yapılacaktır. Projeye göre mutlaka ormanın içerisinden geçmesi gerekiyorsa, ormanda bulunan yetişmiş ağaçları ağaç sökme araçları ile oradan kaldırıp başka yerlere dikme gibi çalışmaları talep edeceğiz. Böylece ormanlara en az zarar verecek şekilde temin edeceğiz. Burada oluşan zarar kadar da başka bir yerde orman kurulmasını isteyeceğiz" dedi.

Bakan Eroğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ı ziyaret etti. Başkan Korkmaz'la bir süre sohbet eden Bakan Eroğlu daha sonra AK Parti İl Başkanı Zühtü Aksal'ı ve partilileri ziyaret etti. Öğle yemeğinin ardından Kırıkkale Valiliği İl Koordinasyon Kurulu toplantısına geçen Bakan Eroğlu daha sonra Ankara'ya döndü

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 17:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?