21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Çiçek, Adliye Sarayı için geldi

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, hafta sonu Kırıkkale’nin Keskin İlçesi’nde incelemelerde bulundu.
Belediye tarafından yaptırılan bir binayı Adliye Sarayı olarak devralmanın görüşmesini yapan Bakan Çiçek, basın kapalı bir toplantı yaptı.

AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Vahit Erdem ve Murat Yılmazer’in de katıldığı toplantı sonunda binanın devri görüşüldü. Kararı Bakan Çiçek önümüzdeki günlerde verecek. Çiçek, dünü boş yere harcanan paraların bugün 8 vatandaşın ihtiyaçlarına da harcandığını ifade etti.

Belediyeyi ziyareti esnasında, Osman Öcalan’ın Türkiye’ye getirilmesi konusunda Bakanlık olarak girişim yapılıp yapılmadığını sorulması üzerine Bakan Çiçek, yurt dışından Türkiye’ye getirilmesi gerekenler için her zaman Bakanlığın girişimde bulunduğunu söyleyerek, "Biz bu konularda her zaman çalışma yapıyoruz.İsimler üzerinde şu bu demeden yurt dışından getirilmesi gerekenleri değerlendiriyoruz. Eskiden beri her zaman çalışma olmuştur. Türkiye’nin aradığı her adam için çalışma vardır.Bunların hepsiyle uğraşıyoruz" dedi. Adliye sisteminde dosya sayısında artışı da değerlendiren Adalet Bakanı Cemil Çiçek, "Her ihtilaf birlik bütünlüğü jilet atmak demektir. Biz nutuk atarken birlik beraberlik içinde olmalıyız diyoruz. O halde neden birliğimizi küçük meselelerde kuramıyor itilaflar çıkarıyoruz. Toplum olarak işimizi adliyeye düşmeden de halledebiliriz. Vatandaşın bu konuya daha dikkatli olması gerekir" şeklinde konuştu.x

Bir sürü önce Orman Bakanı Osman Pepenin Keskin’e geldiğinin hatırlatılması üzerine Çiçek, "Cennet vatan diyoruz, her yer kahverengi. Yemyeşil. Ağaçlık doğa harikası yerlere cennet gibi yer derler. Uçakla baktığımızda dişimizi kurcalayacak ağaç yok. Tarihte Keskin yöresinde filleri barındıran ormanlar varmış, şimdi tavşan barındıran orman bile yok. Öyle ise ağaçlandırmaya önem verelim"dedi. Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Keskin Belediye Başkanı Yahya Ucaçelik’nin de hazır bulunduğu toplantıda fazla kalmayan Bakan Çiçek, Ankara’ya döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 19:00:30
Güncelleme :8 Mayıs 2005 Pazar 14:06:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?