21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Çiftçi zor durumda

KIRIKKALE ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI'NDAN DOLU AÇIKLAMASI

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Adnan Yılmazer, hasat dönemindeki yağışların hububat ürünlerine zarar verdiğini belirterek, hububat ürünlerinin renklerinde değişim meydana geldiğini bu yüzden çiftçilerin sıkıntı yaşadığını açıkladı.

Kırıkkale'de hasat döneminin başladığını, ancak yağışların çiftçileri olumsuz etkilediğini belirten Yılmazer, dolu nedeniyle merkeze bağlı bazı köylerde tarım arazilerinin zarar gördüğünü söyledi. Bazı köylerde hububat ürünlerinde yüzde 60-70 oranında zarar olduğunu tespit ettiklerini belirten Yılmazer, "Yağmurlar bu günde tehlikeli şuan yağan yağmurların kavun, karpuz ay çekirdeği ve pancara faydası vardır. Fakat Kırıkkale ve ilçelerinde etkili olan yağış ve dolu hububata fayda yerine zarar veriyor" dedi.

Doludan zarar gören yerler için ise dolu sigorta kapsamında bulunmasından dolayı bir destek olmadığını, ancak sadece Başbakanlık Afet Fonu'nun bulunduğunu, bu afet fonundan bir yardım alma şanslarının olduğunu dile getiren Yılmazer, "Afet fonundan yararlanmak istediğimizi yetkililere intikal ettirdik, bilirkişiler tarafından gerekli incelemeler yapıldı. Milletvekillerimizle de bu konuyu görüşeceğiz. Sel afet döneminde Başbakanlıkta böyle bir afet fonu var, bize buradan sağlanacak yardımları çiftçimiz adına bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 19:27:00
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 09:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?