22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Çiftçilerden şükür duası

Kırıkkale'nin Ahılı köyünde bir araya gelen yaklaşık 500 kişi, bu yıl yeterli yağışın düşmesi nedeniyle şükür duası etti.

Kırıkkale il merkezine bağlı Ahılı köyünde, köy muhtarlığı ve ihtiyar heyeti tarafından ilk kez "Ahılı Köyü Yağmur (Şükür) Duası, Kaynaşma ve Barışma Etkinlikleri" adı altında bir program düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Köy Muhtarı Davut Doğan, bu yıl geçmiş yıllardaki kuraklığın yaşanmadığını, bu sebeple şükür duası yapmak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Etkinlik Ahılı Camii'nde kılınan öğle namazının ardından köy çıkışında bulunan Hamlı Dede mevkiinde devam etti. Köy İmamı Ethem Önal ve Sefer Kıratlı'nın yaptığı şükür duasının ardından etkinliğe katılanlara ikramlar yapıldı. Köy Muhtarı Davut Doğan, amaçlarının şükür duasının yanı sıra birlik ve beraberlik içerisinde halkın kaynaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

İHA muhabirine bu yıl köylerine yeterli yağışın düştüğünü anlatan Ahılı Köyü Muhtarı Davut Doğan, ''Bu durumdan memnuniyet duyan köylümüz ve ihtiyar heyetimiz, şükür duasına çıkılmasını talep etti.

Biz de bu talebi kabul ederek köylülerin katkılarıyla Şükür Duası, Kaynaşma ve Barışma Etkinlikleri'nin ilkini düzenledik. Bir daha kuraklık yaşanmamasını diliyoruz, memleketimize bereket gelsin, her yıl kar ve yağmur yağsın'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 09:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?