15
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Çiftçilere ceviz-badem fidanı

KIRIKKALELİ ÇİFTÇİLERE CEVİZ VE BADEM FİDANI DAĞITILDI

Kırıkkale'de İl Özel İdaresi desteğiyle Tarım İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere 4 bin 100 adet ceviz fidanı ve 2 bin 400 badem fidanı olmak üzere toplam 6 bin 500 adet fidan dağıtıldı.

Kırıkkale İl Tarım Müdürlüğü'nde düzenlenen programa Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, İl Tarım Müdürü Süleyman Yıldız, birim müdürleri ve çok sayıda çiftçi katıldı. Fidanlardaki dağıtım amaçları hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Karacaev, bu fidanların üretime katkı sağlayacağını ifade etti. Çiftçilere 4 bin100 adet ceviz ve 2 bin 400 adet badem fidesinin dağıtıldığını dile getiren Karacaev, "Önemli olan bu fidanları almak değil bu fidanları yetiştirmektir" dedi.

İl Özel İdaresi 2011 yılı bütçesinden tarıma ayrılan kaynakla İl Tarım Müdürlüğü'nce hazırlanan proje kapsamında il ve ilçe müdürlükleri teknik elemanlarının gözetimi ve denetiminde kurulması planlanan demonstratif amaçlı örnek Ceviz ve Badem Bahçesinin kurulması ile ilgili bilgi veren İl Tarım Müdürü Süleyman Yıldız, "Temin edilen fidanlar ilçe Müdürlüklerimiz ve Tarım Danışmanlarımız nezaretinde 41 Adet çiftçimize 410 dekar alanda dikilmek üzere 4 bin 100 adet Ceviz ve 12 adet çiftçimize 60 dekar

alana kurulmak üzere 2 bin 400 adet Badem fidanı olmak üzere toplam 6bin 500 adet meyve fidanı dağıtımını bugün gerçekleştiriyoruz" dedi.

Amaçları hakkında bilgi veren Yıldız, "Kırıkkale genelinde ceviz ve badem bahçelerinin kuruluşunu yaygınlaştırmak ve pazarlama sıkıntısı olmayan, ekonomik değeri yüksek çeşitlerin üretimini ilimizde artırmak, üreticilerimizin gelir seviyelerini ve ekonomik düzeyini iyileştirerek, istihdamı artırmayı hedeflemekteyiz. İlimizde kapama meyve bahçelerinin ekonomik ve ticari anlamda kurulumunu sağlayarak, kaliteli ürün almak amacı ile tek çeşitle kapama meyve bahçelerinin tesis edilmesini teşvik ediyoruz.

Genel bütçe kaynaklarımızdan da üreticilerimize Dekar başı hibe destek şeklinde de ayrıca destekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2011 Perşembe 12:15:00
Güncelleme :28 Nisan 2011 Perşembe 12:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?